ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Β. Ντηνιακού για την κατάσταση της καθαριότητας στο Χαϊδάρι

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Στο προσκήνιο και το θέμα του Σκαραμαγκά

Την άσχημη κατάσταση που χαρακτηρίζει την λειτουργική και αισθητική εικόνα του Χαϊδαρίου, λόγω της πλημμελούς καθαριότητας , ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός.

Απευθυνόμενος προς την διοίκηση του Δήμου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η τόσο άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα δεν δικαιολογείται με το επιχείρημα που επικαλείται η  δημοτική αρχή περί προβλημάτων μετά την λήξη των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που απασχολούνταν στην υπηρεσία καθαριότητας.

Παρέμβαση Β. Ντηνιακού για την κατάσταση της καθαριότητας στο Χαϊδάρι 3

Ο κ. Ντηνιακός επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα που εντοπίζεται σε σημεία που συναθροίζονται παιδιά, όπως αθλητικοί χώροι, σημειώνοντας την ύπαρξη κάδων που είναι  «πλημμυρισμένοι» με σκουπίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τουλάχιστον να δοθεί προτεραιότητα σε συγκεκριμένους χώρους, με σκοπό την περισυλλογή των απορριμμάτων.

Για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά

Για την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» ζήτησε να δοθεί ενημέρωση για τον σημερινό αριθμό των ατόμων που διαβιούν στην συγκεκριμένη δομή, ενώ αναφέρθηκε στον ενδεχόμενο κίνδυνο να μετατραπεί ο εν λόγω χώρος σε μόνιμη λύση, εξαιτίας της παρατηρούμενης νέας κατάστασης , με την αθρόα είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη Χώρα.

Παράλληλα ο κ. Ντηνιακός επεσήμανε και την δύσκολη κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες  από μια ενδεχόμενη υπεραύξηση του αριθμού φιλοξενίας, υπενθυμίζοντας μάλιστα  την θέση της Αυτοδιοίκησης για την αναλογική κατανομή τους σε όλους τους Δήμους της χώρας, και όχι μόνο σε μερικούς όπως ισχύει ακόμα και σήμερα, και την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες  σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο πριν 2 χρόνια.

Σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σκαραμαγκά που εκκρεμεί, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων του Χαϊδαριώτη Υπουργού κ. Βίτσα, «ο οποίος μπορεί να άλλαξε Υπουργείο αλλά το συγκεκριμένο θέμα τον αφορά ακόμα, πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος», παρατήρησε ο κ. Ντηνιακός ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στο συγκεκριμένο θέμα.

Καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την νεανική,καινοτόμα επιχειρηματικότητα, μέσω του 2ου Μαραθώνιου καινοτομίας, του ετήσιου θεσμού για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων και την ενεργό στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Ντηνιακός ενημέρωσε σχετικά και ζήτησε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ευρεία δημοσιοποίηση του Νεανικού Διαγωνισμού προκειμένου να συμμετέχουν οι νέοι της πόλης μας στον Μαραθώνιο καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουνίου έως 02 Ιουλίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι νέοι με τη συμμετοχή τους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αναπτυχθούν δωρεάν καινοτόμα εργαλεία για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να διεκδικήσουν οι ίδιοι και τα ανάλογα χρηματικά βραβεία.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button