ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Χαϊδαρίου – Αιγάλεω, για τα σοβαρά επεισόδια σε σχολικό αγώνα

Ανακοίνωση των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω για τη σημερινή (Δευτέρα 19/2) συνάντησή τους με τη διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ανήλικων μαθητών που συνέβη την Παρασκευή 16 Φλεβάρη στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος.

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας  σήμερα, 19/02/2024, από αντιπροσωπείες των Ενώσεων Γονέων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, με αφορμή τα γεγονότα βίας που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 16/2 σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος, με τραυματίες ανήλικους μαθητές.

Στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης κα Μακρή συμμετείχαν οι πρόεδροι και αρκετά μέλη των ΔΣ των δύο Ενώσεων Γονέων καθώς και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, μέλος του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ.

Οι γονείς εξέφρασαν στην Διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης την έντονη διαμαρτυρία τους για τα όσα συνέβησαν στον ποδοσφορικό αγώνα, επισημαίνοντας τη μεγάλη ευθύνη που φέρει η διοργανώτρια αρχή, Υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τις συνθήκες διοργάνωσης και διασφάλισης της ασφάλειας των σχολικών αγώνων! Μετέφεραν ακόμη την έντονη αγωνία και ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για τους όρους διεξαγωγής των αγώνων που ακολουθούν, καθώς το σχολικό πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά/είναι σε εξέλιξη! Ανέδειξαν το έδαφος στο οποίο «φυτρώνουν» και «ανθίζουν» συμπεριφορές και περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία, καυτηρίασαν την μεγάλη υποβάθμιση του μαθήματος της φυσικής αγωγής και υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης του αθλητισμού στα σχολεία. Κατέθεσαν στην κα Μακρή το κοινό υπόμνημα των δύο Ενώσεων Γονέων, αφενός απαιτώντας να ληφθούν από τους αρμοδίους, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια το σχολικό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, αφετέρου διεκδικώντας ουσιαστική αναβάθμιση του επιστημονικού αντικειμένου της φυσικής αγωγής μέσα στα σχολεία, στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με κατάλληλα προγράμματα ανά ηλικία, κατάλληλους χώρους και επαρκή μέσα.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα επιρρίπτοντας την ευθύνη στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων (!), αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι σκοπεύει να διερευνήσει το συμβάν, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση. Επίσης, θα εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκδήλωσης με θέμα την οπαδική βία κάπου προς τον Μαϊο, δηλαδή μια ανάσα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς! Μετά από τις επίμονες ερωτήσεις και επισημάνσεις γονιών και εκπαιδευτικών, αναγκάστηκε τελικά να παραδεχτεί ότι υπάρχουν ευθύνες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν τόσο την προετοιμασία και διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων (πχ συμπίεση διαστήματος διεξαγωγής αγώνων κ.α.) όσο και την αντιμετώπιση συνολικά του αθλητισμού και του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα σχολεία (ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ζητήματα περιεχομένου κ.α.). Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε όλη την Γ΄Αθήνας αντιστοιχούν μόλις δύο σχολικοί σύμβουλοι φυσικής αγωγής, από τους οποίους ο ένας έχει έδρα τις Κυκλάδες (!).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους εκπροσώπους των γονιών και εκπαιδευτικών να δηλώνουν ότι αναμένουν έμπρακτα μέτρα –από την πλευρά της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής του σχολικού πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την αναβάθμιση της φυσικής αγωγής στα σχολεία, για τον αθλητισμό που είναι δικαίωμα και ανάγκη των παιδιών μας!   

Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω – Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button