ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παραλία Ασπροπύργου: Μπήκαν μπουλντόζες για τη γιγάντια αμερικανική επένδυση σε 300 στρ.

Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στην Παραλία Ασπροπύργου για λογαριασμό της Streem Global Real Estate Developments, του ομίλου της HIG, που αφορούν την κατασκευή ενός γιγάντιου logistics park.

Αυτές τις μέρες απομακρύνεται ο όγκος των παλιών εκκαμινευμάτων (σκουριά) της πρώην Χαλυβουργίας, στο τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται προς την πλευρά της παραλίας (βλέπε Απόκοσμο τοπίο: Tοξική σκουριά δίπλα στην Εθνική Οδό).

Παραλία Ασπροπύργου
Η εικόνα της περιοχής πριν την απομάκρυνση της σκουριάς.

Το επενδυτικό σχέδιο των 244,5 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 291 στρεμμάτων εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού. Πιο συγκεκριμένα 238 στρέμματα είναι το χερσαίο και 53 στρέμματα το παραλιακό. Τα δύο τμήματα θα συνδεθούν μεταξύ τους με γέφυρα.

Έργα στην Παραλία Ασπροπύργου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στην Παραλία Ασπροπύργου θα κατασκευαστούν λιμενικά έργα πρόσδεσης πλοίων και υποδομές για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. Στα βόρεια η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης. 

Παραλία Ασπροπύργου

Στη συνολική επιφάνεια των 291 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν:

 • 4 αποθήκες συνολικής επιφάνειας 122.690 τ.μ.
 • Εμπορικά γραφεία συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ.
 • 2.416 θέσεις στάθμευσης ΙΧ επιφάνειας 60.400 τ.μ.
 • Λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
 • 4 γραφεία αποθηκών συνολικής επιφάνειας 10.700 τ.μ.
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 175.200 Mwh
 • Xώρος φιλοξενίας οδηγών συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ.
 • Χώρος εστιατορίου συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ..
Παραλία Ασπροπύργου: Μπήκαν μπουλντόζες για τη γιγάντια αμερικανική επένδυση σε 300 στρ. 4

Όπως αναφέρεται σχετικά «ο συνδυασμός αυτός, που δίνει στο προτεινόμενο πάρκο στην Παραλία Ασπροπύργου τη δυνατότητα να ενώσει και να εκμεταλλευτεί τα τρία βασικά δίκτυα μεταφορών και περαιτέρω με το αεροδρόμιο, καθιστά εφικτή τη δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακας για τις εταιρείες που θα εδράσουν σε αυτό, καθώς και περιβαλλοντικά οφέλη (μείωση εκπομπών CO2, ηχορύπανσης, κατανάλωσης μη-ΑΠΕ, κ.λπ.)». Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 900 θέσεις εργασίας.

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

 1. αν βάλουν Ελληνικά WMS ,και χρησιμοποιήσουν ελληνικό δυναμικό, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη,για το logistic center.this

 2. Και το άλυτο πρόβλημα 25 χρόνων με τις σκουριές λύθηκε με την απομάκρυνση τους (επιτέλους) για που;;;δλδ ωραίο το άρθρο σας , αλλά πού πάνε οι σκουριές τελικά δεν μας λέει…

  1. Μια ανεπίσημη απάντηση που είχαμε είναι ότι “πήγαν για μπαζώματα”. Πού ακριβώς μεταφέρθηκαν δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να απαντήσει η Πολιτεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button