ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πάμε να αναστήσουμε το Θεαθήναι!”

Labrini Poulitsa

Νομίζω έφτασε η ώρα να κατεδαφιστεί το επικίνδυνο κτήριο Θεαθήναι.

Να διαμορφωθεί η περιοχή σε πάρκο με ξύλινες κατασκευές τύπου survivor για τα νεότερα παιδιά και όχι μόνο, ποδηλατόδρομο, μονοπάτια περιπάτου και μια σύγχρονη πίστα skate, η οποία ήδη υπάρχει και φιλοξενεί νεαρούς από όλη την Αθήνα.

Να τοποθετηθούν ξύλινα οικολογικά παγκάκια και τραπέζια για πικ νικ με ζωγραφισμένα επιτραπέζια παιχνίδια.

Χρειάζεται μόνο ένα ξύλινο οικολογικό κυλικείο με βασικά αγαθά και μικρή λίστα, από όπου με ένα συμβολικό ποσό θα μπορούμε ΟΛΟΙ να πάρουμε καφέ ή κάτι για εμάς και τα παιδιά μας!

Καλό είναι να τοποθετηθούν στην έξοδο του πάρκου ΚΑΔΟΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ώστε να ενεργοποιηθούν μικροί μεγάλοι και να λάβουν το μήνυμα και την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης.

Μια δενδροφύτευση και ένας σωστός καθαρισμός του υπέροχου αυτού μέρους θα πρόσφερε λίγο ακόμη οξυγόνο και ομορφιά στην πολύπαθη Αττική.

Ιδανικά θα πρέπει να φυλάσσεται το πάρκο όλο το έτος (γνωρίζω ότι κάθε καλοκαίρι η περιοχή έχει φύλακες για την προστασία της από πυρκαγιές).

Τέλος θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μικρό θεατράκι (νομίζω υπάρχει ένα γκρεμισμένο κοντά στα μελίσσια). Εκει θα μπορούν να διεξάγονται εκτός από αυτοσχέδιες παιδικές θεατρικές ή και μουσικές παρατάσεις και ενημερωτικές ημερίδες Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιχορηγούμενες από το αρμόδιο Υπουργείο ή Φορέα.

Καλούμε το Δήμο Χαϊδαρίου να συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Περιφέρεια Αττικής και να δρομολογήσουν την δημιουργία αυτού του πράσινου έργου, το οποίο θα αναδείξει μία ακόμη όμορφη πλευρά του βουνού μας και θα χαρίσει χαμόγελο και ανέμελο εκπαιδευτικό παιχνίδι σε πολλά παιδιά του Δήμου μας.

Προτεραιότητά μας είναι να γίνουν δωρεάν χώροι αναψυχής για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Πάμε να ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ. μακάρι να ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ εδώ πέρα μέσα από το να παραμένουν ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!!
    φυσικά αυτό πρέπει να το δείτε & οι υπεύθυνοι της ΙστοΣελίδας αν θέλετε μια ζωντανή ΔιαΔραστική κατά κάποιο τρόπο “συζήτηση” ή έστω να υποβάλλει ο κάθε δημότης τις απόψεις ή και ιδέες του.
    θα έπρεπε το “ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ” να είναι ακριβώς κάτω από το άρθρο γιατί σίγουρα κάποιοι δεν ξέρουν ότι παρακάτω μπορεις να διαβάσεις ΣΧΟΛΙΑ ή να γράψεις ΣΧΟΛΙΟ….
    φιλικά πάντα & με καλή προδιάθεση για τα καλύτερα στο μέλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button