ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξανά καφετέρια στο Θεαθήναι: Ναι ή ου;

Θέλουμε και πάλι καφετέρια στο Θεαθήναι; Οι απόψεις διίστανται. Παραθέτουμε απόψεις υπέρ και κατά, χωρίς βέβαια να εξαντλείται το θέμα, μια και επιχειρήματα υπάρχουν εκατέρωθεν αρκετά ακόμη.

Μετά το βίντεο του Αποστόλη Θεοφίλη από το Θεαθήναι, στο οποίο παρουσίασε την άθλια κατάσταση στον χώρο, ήρθε η τοποθέτηση της διοίκησης Ντηνιακού, την οποία θα δείτε πιο κάτω, στην οποία λέει ότι αν είχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο θα το είχε κάνει πάλι καφετέρια. Από τη μεριά της, η ομάδα “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει” υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο να κατασκευαστεί νέα καφετέρια και προτείνει κάτι όμορφο, οικολογικό και οικονομικό, με φροντίδα του χώρου για τους νέους, καθώς και για τους επισκέπτες της φύσης, με μικρό κυλικείο.

Αναλυτικά:

Καφετέρια στο Θεαθήναι: Eπαναλειτουργία με εκμίσθωση

Δήμος Χαϊδαρίου

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και το Χαϊδάρι είναι γεμάτο με όμορφα σημεία για περίπατο και αναψυχή. Δυστυχώς όμως μια τοποθεσία που ήταν στολίδι για την πόλη μας, το Πάρκο Νεολαίας με το Θεαθήναι, παραμένει για πολλά χρόνια αναξιοποίητο και βρίσκεται σε μια καθόλου καλή κατάσταση. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου τον Ιούλιο του 2021 έφερε στο ΔΣ πρόταση για την αποκατάσταση του κτιρίου του Θεαθήναι και την επαναλειτουργία του με την εκμίσθωσή του ως καταστήματος αναψυχής. Το κόστος της αποκατάστασης θα αναλάμβανε ο επιχειρηματίας – μισθωτής.

Η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε καν επειδή το αρνήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που αθροιστικά έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ. Έβαλαν τους μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς τους πάνω από το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων. Παρά το ότι γνωρίζουν πως η αποκατάσταση του κτιρίου του Θεαθήναι με ίδιους πόρους του Δήμου είναι ανέφικτη.

Σκέφτηκαν τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές και την επιθυμία τους να εμποδίσουν τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άλλο ένα χρήσιμο έργο στο Χαϊδάρι. Το μόνο που μπορεί πλέον να γίνει είναι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Θεαθήναι μετά την επανεκλογή μας, καθώς ο νέος Νόμος επαναφέρει την πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου στο ΔΣ.

Δεσμευόμαστε κατηγορηματικά ότι αυτό θα αποτελέσει μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, την άρνηση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί έστω και συζήτηση, παρεμποδίστηκε σε δυο συνεδριάσεις του ΔΣ και η δημιουργία ενός μικρού κυλικείου δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το οποίο θα εξυπηρετούσε και τους επισκέπτες της Πλατείας Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο). Ποιόν θα ενοχλούσε άραγε το να ζωντανέψει περισσότερο αυτό το όμορφο και πολύ κεντρικό σημείο της πόλης μας;

Ακόμη και με τέτοιες επιμέρους δυσκολίες, το Χαϊδάρι αυτά τα 3,5 χρόνια ξεκόλλησε από τη στασιμότητα, έκανε μεγάλα βήματα μπροστά. Με τη στήριξη των Δημοτών και τη νίκη μας στις προσεχείς εκλογές, θα ξεπεραστούν και τα τελευταία προσκόμματα στο να κάνουμε ξανά την πόλη που αγαπάμε πρότυπο σε όλη την Αττική.

Kάτι όμορφο, οικολογικό και οικονομικό

Λαμπρινή Χ. Πουλίτσα, ως εκπρόσωπος της ομάδας “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει”, για το θέμα του Θεαθήναι.

Πονεμένη ιστορία… Το αγαπημένο μου μέρος το Άλσος Θεαθήναι… Πόσες φορές καθαρίσαμε με εθελοντές το γύρω δάσος;

Τα ερείπια του μαγαζιού συνεχίζουν να ρημάζουν και να αποτελούν κίνδυνο για όποιον πλησιάζει. Το γύρω περιβάλλον όμως ανθίζει ξανά και ξανά, άρα υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι όμορφο, οικολογικό και οικονομικό.

Δεν θέλουμε να δοθεί σε κανένα επιχειρηματία.

Θέλουμε να κατεδαφιστεί το επικίνδυνο κτήριο και να διαμορφωθεί η περιοχή σε πάρκο, με ποδηλατόδρομο, να ανακατασκευαστεί η πίστα skate, η οποία ήδη υπάρχει και φιλοξενεί νεαρούς από όλη την Αθήνα. Να διορθωθούν τα μονοπάτια και να τοποθετηθούν ξύλινα οικολογικά παγκάκια και τραπέζια για πικ νικ.

Χρειάζεται μόνο δημοτικό κυλικείο με βασικά αγαθά και μικρή λίστα, από όπου με ένα συμβολικό ποσό 050€ – 1€ να μπορούμε ΟΛΟΙ να πάρουμε καφέ ή κάτι για εμάς και τα παιδιά μας!

Επίσης καλό είναι να υπάρχει και φύλαξη στο πάρκο όλο το έτος (γνωρίζω ότι κάθε καλοκαίρι φυλάσσεται η περιοχή για την προστασία της από πυρκαγιές).

Υπάρχουν άραγε εθελοντές και επιχειρηματίες που θα έδιναν χορηγία για να γίνει κάτι τέτοιο; Ο Δήμος; ‘Η ο ΑΣΔΑ που είχε ήδη διαμορφώσει στο παρελθόν σε συνεργασία με την Περιφέρεια το συγκεκριμένο πάρκο.

Προτεραιότητά μας είναι να γίνουν δωρεάν χώροι αναψυχής για τα παιδιά και τους ενήλικες και όχι εμπορικές επιχειρήσεις στις οποίες δεν μπορούμε να μπούμε λόγω κόστους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button