ΥΓΕΙΑ

Σε έξαρση η παιδική γαστρεντερίτιδα

Μεγάλη έξαρση γνωρίζει τις τελευταίες μέρες η ιογενής παιδική γαστρεντερίτιδα με ιδιαίτερη προτίμηση στα παιδιά.

Η γαστρεντερίτιδα σε παιδιά είναι μία πολύ συχνή νόσος. Πρόκειται για λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος, τόσο του στομάχου όσο και του λεπτού εντέρου. Οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας δεν είναι αρκετά ισχυρό για να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτήρια, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη.

Πρόκειται για μία αόρατη από τις επίσημες καταγραφές ασθένεια, αφού στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δεν περνούν την πόρτα του νοσοκομείου, παρά μόνο των εξωτερικών ιατρείων για ενδοφλέβια ενυδάτωση και αυτό μόνο σε λίγες περιπτώσεις, πρόσθεσε ο Αναστάσιος Βαμβάκης, Κλινικός διατροφολόγος – δρ. Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Η ιογενής παιδική γαστρεντερίτιδα που κυκλοφορεί περιλαμβάνει συμπτώματα όπως πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο και διάρροια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και υψηλό πυρετό. Σε γενικές γραμμές η γαστρεντερίτιδα αντιμετωπίζεται με ειδική δίαιτα, μικρά και συχνά γεύματα και ήπια φαρμακευτική αγωγή μετά από επικοινωνία με τον ιατρό του παιδιού, σύμφωνα με τον κ. Βαμβάκη. Όπως τονίζει αν τα συμπτώματα είναι έντονα και επιμένουν ίσως χρειάζεται και μια επίσκεψη σε νοσοκομείο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button