ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Όσα είπε στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Ντηνιακός – “Φως” από Μητσοτάκη για τα 66 στρέμματα, καλό σημάδι για το ναυπηγείο

Ενημέρωση για τη σύσκεψη των 7 Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε την Τετάρτη 30  Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε στο το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στα όσα προηγήθηκαν. Όπως είπε, μια πρώτη σύσκεψη των Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό είχε πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο (βλέπε αναλυτικά εδώ) και μάλιστα τη διοργάνωσή της είχε προτείνει στον Πρωθυπουργό ο ίδιος ο Δήμαρχος, σε συνάντησή τους στη ΔΕΘ.

Στη σύσκεψη της Τετάρτης 30/3, συζητήθηκαν τόσο τα υπερτοπικά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, όσο και τα έργα που διεκδικεί κατά προτεραιότητα κάθε Δήμος.

Όσα είπε στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Ντηνιακός - "Φως" από Μητσοτάκη για τα 66 στρέμματα, καλό σημάδι για το ναυπηγείο 1

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε στον Πρωθυπουργό:

Την αναγκαιότητα να ενταχθεί στον σχεδιασμό του Μετρό η επέκτασή του στο Χαϊδάρι, η οποία θα εξυπηρετήσει επίσης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας και, πιο μακροπρόθεσμα, την επέκταση του δικτύου προς το Θριάσιο Πεδίο.

Την υλοποίηση της  παραχώρησης στον Δήμο της έκτασης των «66 στρεμμάτων» από τα Στρατόπεδα, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας. Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί ένα επιπλέον έργο αστικής ανάπλασης ή πρασίνου σε κάθε Δήμο της περιοχής και στο Χαϊδάρι να χωροθετηθεί εκεί.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του χώρου της πρώην «Γιορτής του Κρασιού» με εκμίσθωσή της για χρήση καταστήματος αναψυχής. Η πρόταση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι τη διαδικασία της εκμίσθωσης να υλοποιήσει ο Δήμος, που έχει υποβάλει στην ΕΤΑΔ σχετική πρόταση και αναλυτική οικονομοτεχνική μελέτη, για την εκπόνηση της οποίας ο Δήμος συνεργάστηκε με καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δυστυχώς, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ καθυστερεί εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα έσοδα για τον Δήμο και την ΕΤΑΔ, αλλά και να μην προχωράει μια σημαντική παρέμβαση για την ανάδειξη και την εξωστρέφεια της πόλης.

Για το θέμα της διεκδίκησης από τον Δήμο Χαϊδαρίου της Προβλήτας 4, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο ΔΣ, δεν μπορούσε να γίνει ειδική συζήτηση καθώς εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης του Δήμου στο ΣτΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος, μια τέτοια συζήτηση τη στιγμή που ελπίζουμε στη δικαίωση του Δήμου από το ΣτΕ, θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν πρόθεση συναλλαγής. Ωστόσο, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία εγκατάστασης αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου γενικά στην έκταση των Ναυπηγείων. Κάτι τέτοιο είναι φυσικά απαράδεκτο, γιατί η έκταση έχει παραχωρηθεί εδώ και πολλές δεκαετές αποκλειστικά για χρήση Ναυπηγείου. Σημαντικό είναι ότι τη συμφωνία του ότι η έκταση των Ναυπηγείων προορίζεται αποκλειστικά για αυτή τη χρήση εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ για τα θέματα που τέθηκαν από τους Δημάρχους και αφορούσαν συνολικά τη Δυτική Αθήνα. Αυτά ήταν: Η δύσκολη οικονομική κατάσταση των Δήμων συνολικά, η οποία όμως εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση στη Δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιβάρυνση των Δήμων με το τέλος ταφής απορριμμάτων και στην αδικία που συντελείται καθώς τα απορρίμματα όλης της Αττικής καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, δίπλα στη Δυτική Αθήνα. Για όσο διάστημα συνεχίζεται αυτή η άδικη κατάσταση, σωστό είναι τουλάχιστον να μειωθεί το τέλος για τα απορρίμματα που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής μας. Η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης έργων οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους Δήμους της περιοχής. Οι διεκδικήσεις της Ιεράς Μητρόπολης Λαμίας για την ιδιοκτησία έκτασης επί του Ποικίλου Όρους.

Από την ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνεται αντιληπτό ότι έγινε διάλογος επί συγκεκριμένων και σημαντικών διεκδικήσεων της πόλης και της περιοχής μας. Ας ελπίσουμε ότι ο πρωθυπουργός, που έχει επιλέξει να είναι βουλευτής της Δυτικής Αθήνας, θα ενεργοποιήσει πολιτικές για την αναβάθμισή της. Ειδικότερα, ελπίζουμε ότι θα εκφραστεί με έργα και απτές παρεμβάσεις σε σημαντικά θέματα του Χαϊδαρίου, όπως το Μετρό, τα 66 στρέμματα του Στρατοπέδου, το Ναυπηγείο, τη Γιορτή.

Όσα είπε στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Ντηνιακός - "Φως" από Μητσοτάκη για τα 66 στρέμματα, καλό σημάδι για το ναυπηγείο 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button