ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Οργή και αγανάκτηση” για την κατασκευή εργοστασίου ενέργειας στο Χαϊδάρι

O κ. Βασίλης Τσίτσος, εκ μέρους του συντονιστικού των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου, παίρνει θέση απέναντι στο μέγα θέμα που ανέκυψε για την πόλη μας και την Αθήνα, σχετικά με την αποκάλυψη ότι ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιων μιας ακόμη ενέργειας που οδηγεί στη περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής μας.

Η πρόθεση του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, που δεν σχετίζεται μάλιστα με τη λειτουργία των ναυπηγείων, δεν μπορεί παρά να μας προκαλέσει οργή και αγανάκτηση και να μας βρίσκει αντίθετους.

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι τοπικοί σύλλογοι του Δαφνίου, της Άνω Αφαίας και της Κάτω Αφαίας εκδήλωσαν την αποφασιστική τους αντίδραση στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους κατοίκους και τους φορείς της πόλης για συστράτευση, προκειμένου να προασπιστούν τα δικαιώματά μας για ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση στη περιοχή. Επίσης αιτήθηκαν την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Χαιρετίζοντας, αλλά και συμμετέχοντας προσωπικά σε αυτή τη πρωτοβουλία, καλώ όλους τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, αλλά και ευρύτερα των όμορων περιοχών να σταθούν αρωγοί στη προσπάθεια των τριών αυτών συλλόγων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εξωραϊστικού, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου, του Εξωραϊστικού, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου και του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δαφνίου Χαϊδαρίου «Ο Δαφναίος Απόλλων»

Βασίλης Τσίτσος
Συντονιστής Δημοτικής Παράταξης
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button