ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ 5 εργαζομένων για μονιμοποίηση

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ έφεσης εργαζομένων για μονιμοποίηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 20 Μαΐου τάχθηκε ομόφωνα υπέρ των 5 συμβασιούχων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπερψηφίζοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για στήριξη από τον Δήμο Χαϊδαρίου στην έφεσή που ασκούν κατά της πρωτόδικης απόφασης που αρνείται την μονιμοποίησή τους.

Πρόκειται για εργαζόμενες που από το 2010 μέχρι σήμερα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μεταξύ άλλων τόνισε πως η τωρινή Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, όπως και στην προηγούμενη θητεία της την περίοδο 2014-2019, στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα και στον αντεργατικό νόμο Βορίδη ο οποίος απαγορεύει στους Δήμους να στηρίζουν δικαστικά τα αιτήματα των εργαζομένων για μονιμοποίηση.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ 5 εργαζομένων για μονιμοποίηση 3

Εργαζόμενοι που, όπως ανέφερε, είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που η επαρκής στελέχωση τους είναι κρίσιμη για τις καλύτερες δυνατές παροχές προς τις λαϊκές οικογένειες.

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει ο νόμος Βορίδη να καταργηθεί και πως θα πρέπει και άλλα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ώστε οι αντεργατικές διατάξεις του να “σπάσουν” στην πράξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησαν και οι 5 εργαζόμενες οι οποίες έχουν ασκήσει έφεση διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button