ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ολονύκτια επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης στο Στρατόπεδο – Πού οφείλονται οι εκρήξεις που ακούστηκαν

Γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς η φωτιά στο πευκοδάσος του Στρατοπέδου σβήστηκε γρήγορα, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Στο χώρο όπου εκδηλώθηκε θα παραμείνουν όλη τη νύχτα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου Χαϊδαρίου, για τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης κάποιας μικροεστίας. 

Ο τελικός απολογισμός είναι η απώλεια ενός μέρους του δάσους στο βόρειο τμήμα του Στρατοπέδου και ο περίβολος της αποθήκης της αυτεπιστασίας του Δήμου. Κινδύνεψαν η αποθήκη του Δήμου στον χώρο αυτό, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δάσους, καθώς και πολλά στρέμματα ψηλού δάσους μέσα στο Στρατόπεδο, η απώλεια των οποίων θα ήταν μια μεγάλη φυσική καταστροφή για όλο το Λεκανοπέδιο

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον Γιώργο Μπρουσκάκη, εργαζόμενο του Δήμου Χαϊδαρίου και επικεφαλής της Πυρασφάλειας. Όπως μας είπε, οι άνδρες της Πυραφάλειας του Δήμου έφτασαν αμέσως στο σημείο της φωτιάς, στο άνω τμήμα του Στρατοπέδου. Υποδέχτηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής (αρχικά 10) και ως γνώστες του χώρου καθοδήγησαν τους πυροσβέστες να κυκλώσουν τη φωτιά από την πρώτη στιγμή, ώστε να την περιχαρακώσουν και να προλάβουν την επέκτασή της. Η υδροφόρα του Δήμου πήρε μέρος στην πυρόσβεση, παρόλο που αυτό δεν προβλέπεται, ρίχοντας με το κανονάκι της νερό μέσα από το γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Την ώρα αυτή (9.30 μμ.) η δημοτική υδροφόρα ανεφοδιάζει με νερό τα πυσβεστικά οχήματα που παραμένουν σε επιφυλακή. Την ώρα της φωτιάς έσπευσαν και υδροφόρες από γειτονικούς Δήμους (Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι) για να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Ολονύκτια επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης στο Στρατόπεδο - Πού οφείλονται οι εκρήξεις που ακούστηκαν 1

Ακούστηκαν εκρήξεις

Ρωτήσαμε τον κ. Μπρουσκάκη αν έχει κάποια πληροφορία σχετικά με την αιτία έναρξης της πυρκαγιάς. Περιορίστηκε να πει ότι θεωρεί περίεργο το σημείο από όπου ξεκίνησε, καθώς είναι ένα απομονωμένο σημείο στο δάσος, στο ψηλότερο σημείο του Στρατοπέδου. Μας είπε ότι ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις (ορισμένοι Χαϊδαριώτες μίλησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εκρήξεις από γκαζάκια), οι οποίες όμως πιθανότατα οφείλονται σε παλιά πυρομαχικά που εξερράγησαν από τη φωτιά, μια και ο χώρος κάποτε ήταν πεδίο βολής. 

“Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα”, μας είπε ο προϊστάμενος της Πυρασφάλειας του Δήμου Χαϊδαρίου. “Θα μείνουμε όλη νύχτα εδώ μαζί με τους Πυροσβέστες και ο Δήμος θα φροντίσει να τους εφοδιάσει με τροφή και νερό”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button