ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Όχι στο νέο έγκλημα στο όρος Αιγάλεω!

Πολίτες Για Τον Κορυδαλλό

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με κοινή δήλωση τους, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πολίτες για τον Κορυδαλλό” καταγγέλουν την ενέργεια του Yπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, τροποποιεί το άρθρο 21 του νομου 2742 του 1999, με τον οποιο προστατεύεται το πολύπαθο και ήδη υποβαθμισμένο όρος Αιγάλεω.

Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή θίγει τη ζώνη Α,’ απόλυτης προστασίας του βουνού, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ακόμα εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στον πυρήνα του βουνού. Αντί της αυξημένης φροντίδας που έπρεπε να έχει το όρος Αιγάλεω για το κλείσιμο των πληγών του παρελθόντος, με την τροπολογία αυτή θα γίνει το μοναδικό βουνό του Λεκανοπεδίου που θα έχει όχι μία, αλλά δύο εγκαταστασεις επεξεργασίας απορριμμάτων! Και αυτό όταν τα άλλα βουνά του Λεκανοπεδίου (η Πεντέλη, ο Υμηττός, κλπ) δεν εχουν ούτε μία!

Πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενεργούν σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας και του περιβάλλοντός μας, ότι θα υπερασπιστούμε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες της αδικημένης περιοχής μας, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, το πολύτιμο όρος Αιγάλεω.

Δεν θα ανεχθούμε πλεον τη πολιτικη διακρίσεων της κυβέρνησης που μας θεωρεί πολίτες β’ κατηγορίας.

Πρέπει όλοι, δήμοι και Περιφέρεια Αττικής, κόμματα, βουλευτές και φορείς της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Ο επικεφαλής, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Άλλες πληροφορίες εδώ: Δημιουργούν τετελεσμένα για Φυλή νούμερο 2 στο Σχιστό

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button