ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Όχι στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό”

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου για το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε μεσάνυχτα, στις 20 Ιουλίου 2021, χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των μαζικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, προβλέπει την τροποποίηση του νόμου 2742/1999 ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από αγώνες του Λαϊκού Κινήματος και καθόρισε “Τα όρια ζωνών προστασίας” του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί και κηρυχθεί “Τόπος ιδιαίτερου φυσικού Κάλλους”και περιοχές “Απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος”.

Με την τροπολογία που ψήφισε η Κυβέρνηση “επιτρέπεται σε όλες της ζώνες προστασίας του όρους Αιγάλεω η κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων”.

Ένα νέο περιβαλλοντικό, οικολογικό, κοινωνικό έγκλημα προστίθεται στο ήδη πολύπαθο και “λαβωμένο” όρος Αιγάλεω και στην υποβαθμισμένη περιοχή μας.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθούμε και άλλη υποβάθμιση της ζωής μας, της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου καλεί τον λαό της περιοχής μας και τους μαζικούς φορείς να μην δεχθούν τετελεσμένα και να ακυρώσουν με την δράση τους τα σχέδια για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, όπως επίσης και στα σχέδια για καύση απορριμμάτων στο Σχιστό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button