ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο “Ζορμπάς” ξερίζωσε μεγάλο πεύκο στο Παλατάκι – Τα προβλήματα στο Χαϊδάρι

 

Ο «Ζορμπάς» απομακρύνθηκε χωρίς προκαλέσει στο Χαϊδάρι τις ζημιές που φοβόμασταν. Στη δυτική Αττική έφερε μεν πολύ νερό, αλλά όχι εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους ταυτόχρονα. Επώδυνη εικόνα ήταν το μεγάλο ξεριζωμένο δέντρο στο Παλατάκι, ενώ έπεσαν ακόμη 13 στην πόλη. 

Δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρές οι ζημιές που σημειώθηκαν στην πόλη μας, από την πολυσυζητημένη κακοκαιρία, πέρα από πτώσεις δέντρων, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές. Ακόμη δεν είχαμε αναφορά για διακοπή ρεύματος. Η κυκλοφορία δεν αντιμετώπισε προβλήματα, λόγω όμως της ολισθηρότητας των δρόμων σημειώθηκαν κάποια μικροτρακαρίσματα. “Θύματα” του Ζορμπά έπεσαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, που μεταφέρθηκαν σε άλλες ημερομηνίες.  

Το νερό ανέβηκε πολύ στα γνωστά σημεία, όπως στην οδό Κορυτσάς. Αυτό θα γίνεται πάντα μέχρι να ολοκληρωθεί το (υπό αναστολή εργασιών) αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών.

Ο "Ζορμπάς" ξερίζωσε μεγάλο πεύκο στο Παλατάκι - Τα προβλήματα στο Χαϊδάρι 3
Συνεργείο του Δήμου απομακρύνει τον κορμό και τα κλαδιά του πεύκου που έπεσε στο Παλατάκι, όπου στο τριήμερο της κακοκαιρίας ξεριζώθηκε ακόμη ένα. Το βρεγμένο χώμα δεν μπόρεσε να κρατήσει τις ρίζες του μεγάλου δέντρου. Ο όγκος της κώμης των μεγαλύτερων σε ηλικία πεύκων επιβαρύνεται από ξερά κλαδιά, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός βροχής και αέρα να τα κάνει εξαιρετικά ευάλωτα. Στέλεχος του Δήμου είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι το Δασαρχείο δεν επιτρέπει την παρέμβαση για την ελάφρυνση των δέντρων. Περιμένουμε την γνωμάτευση από την αυτοπρόσωπη γνωμάτευση του δασάρχη και θα σας ενημερώσουμε.

Στη διάρκεια του “Ζορμπά” έπεσαν ακόμη 6 μεγάλα πεύκα στο Χαϊδάρι, συνολικά 13 τις τελευταίες μέρες, μαζί με τα 7 που έριξε ο “Ξενοφών”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μόσχος Χουδελούδης δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου) εργάτες του Δήμου καθάριζαν εντατικά τα φρεάτια και όπου χρειάστηκε τοποθέτησαν σακιά με άμμο. Έτσι, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα υλοποιημένα μικρά αντιπλημμυρικά έργα (Αστυθέα, οδός Ρίμινι), αποφεύχθηκαν μεγαλύτερες πλημμύρες.

Αυτοψία στα επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία έκαναν χτες τη νύχτα ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος με τον αντιδήμαρχο Μόσχο Χουδελούδη. Ο Δήμος βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες σε διαρκή επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Ο "Ζορμπάς" ξερίζωσε μεγάλο πεύκο στο Παλατάκι - Τα προβλήματα στο Χαϊδάρι 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button