ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο – “Η κυβέρνηση δίνει πρακτικές λύσεις που ανακουφίζουν τη δική σας ζωή”

Tον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεναγήθηκε στις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στο χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα νέο κέντρο logistics, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής, που εξήγγειλε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ύψους 500 εκτ. ευρώ. Επίσης εστίασε στο ζήτημα της ασφάλειας, αναφέροντας ότι θα ενισχυθεί και άλλο η παρουσία της Αστυνομίας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή εδώ στον Ασπρόπυργο. Σε μία πλατεία και σε ένα μέρος, το οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά γούρικο, διότι ποιος θα το περίμενε, φίλες και φίλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πρώτη δύναμη και στη Δυτική Αττική στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023. Κι αυτή η ψήφος στήριξης σε εμάς είναι ταυτόχρονα και μία ψήφος ευθύνης.

Και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, σε απόλυτη συνεργασία με τον Νίκο Χαρδαλιά και με όλους τους Δημάρχους, εκπονήσαμε ένα ολιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων για τη Δυτική Αττική, το οποίο ξεδιπλώνεται σε εθνικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.

Μόνο από την Περιφέρεια θα κινητοποιήσουμε παραπάνω από 500 εκ. πόρων, εξασφαλισμένων πόρων, για μια σειρά από έργα τα οποία θα αλλάξουν την όψη της Δυτικής Αττικής. Αλλά προφανώς δε σταματάμε μόνο εκεί. Ξέρω πολύ καλά -και μου το έχετε πει πολλές φορές κάθε φορά που ερχόμουν στη Δυτική Αττική- πόσο πρόβλημα για εσάς είναι τα ζητήματα ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο - "Η κυβέρνηση δίνει πρακτικές λύσεις που ανακουφίζουν τη δική σας ζωή" 3

Και νομίζω ότι κι εσείς θα αναγνωρίσετε ότι ήδη σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα σωστά, έχουν γίνει βήματα μεγαλύτερης παρουσίας της Αστυνομίας. Θα ενισχυθεί και άλλο η παρουσία της Αστυνομίας και θέλω να αισθάνεστε ότι είστε στο επίκεντρο της φροντίδας της πολιτείας όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και καθημερινότητας.

Αλλά βέβαια, θέλω να μιλήσω και λίγο για τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται εδώ στον Ασπρόπυργο και οι οποίες αλλάζουν συνολικά την όψη της περιοχής. Πριν από μία εβδομάδα βρέθηκα στην Ινδία. Θα μου πείτε γιατί αυτή η συζήτηση και γιατί αυτό το ταξίδι σχετίζεται με αυτά τα οποία γίνονται εδώ στον Ασπρόπυργο; Θα σας πω.

Όταν μιλάμε με τους Ινδούς φίλους μας, έρχονται και μας λένε: «θέλουμε να στείλουμε τα προϊόντα μας στην Ευρώπη». Πώς θα φτάσουν αυτά τα προϊόντα στην Ευρώπη και από πού θα μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά; Από την Ελλάδα. Και που ακριβώς από την Ελλάδα; Από το σημείο εκείνο, το οποίο μπορεί να συνδυάζει μεταφορές θαλάσσιες, χερσαίες και ταυτόχρονα τρένου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο - "Η κυβέρνηση δίνει πρακτικές λύσεις που ανακουφίζουν τη δική σας ζωή" 5

Πριν από λίγο, επισκέφθηκα μία πολύ μεγάλη επένδυση, η οποία δρομολογείται εδώ στην περιοχή, στις εγκαταστάσεις της παλιάς Χαλυβουργίας, όπου θα κατασκευαστεί ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα logistics στον κόσμο. Παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας μόνο σε αυτό το κέντρο, για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική, καλές δουλειές, καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά της Δυτικής Αττικής.

Και δεν είναι η μόνη επένδυση αυτή η οποία γίνεται και μετατρέπει τον Ασπρόπυργο σε ένα πανευρωπαϊκό κέντρο logistics, συνδυασμένων μεταφορών. Από την ανάπτυξη του κλάδου θα ωφεληθεί συνολικά ολόκληρη η Δυτική Αττική.

Γίνονται, λοιπόν, πολλά πράγματα και η χώρα αλλάζει και η Δυτική Αττική αλλάζει και ο Ασπρόπυργος αλλάζει. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς.

Και βέβαια, θέλω να ξέρετε ότι η προσοχή της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο στραμμένη στα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία πρέπει να αλλάξουν την όψη της περιοχής. Ένα ζήτημα, παραδείγματος χάρη, το οποίο μου θίγουν συνέχεια οι τοπικοί βουλευτές είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο καταλαβαίνω ότι έχει επιδεινωθεί πολύ.

Μαζί με τις επενδύσεις που θα κάνουμε σε συνδυασμένες μεταφορές πρέπει να δούμε και εκείνες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο αλλά και από την Περιφέρεια έτσι ώστε να γίνουν τα απαραίτητα οδικά έργα υποδομής για να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά ο Ασπρόπυργος. Και θα τα κάνουμε και αυτά, γιατί, όπως ξέρετε, εμείς τις δεσμεύσεις τις οποίες αναλαμβάνουμε τις υλοποιούμε και τιμούμε το συμβόλαιο εμπιστοσύνης το οποίο έχουμε υπογράψει με τους Έλληνες πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο - "Η κυβέρνηση δίνει πρακτικές λύσεις που ανακουφίζουν τη δική σας ζωή" 7

Όμως, ταυτόχρονα, εξακολουθεί, φίλες και φίλοι, να μας απασχολεί συνολικά η καθημερινότητα, η οικονομία, η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία. Μια κουβέντα μόνο για τα ζητήματα της ακρίβειας: όσοι πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ θα αρχίσετε να διαπιστώνετε, από την εβδομάδα που μας έρχεται, ότι η πολιτική της κυβέρνησης για μειώσεις τιμών έχει ήδη αρχίσει να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ήδη στο βρεφικό γάλα, με την παρέμβαση την οποία κάναμε, βλέπουμε σημαντικές μειώσεις τιμών. Και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία της αγοράς που θα έχει τελικά θετικά αποτελέσματα για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, μειώνοντας την επιβάρυνση του καλαθιού του σούπερ μάρκετ και της συνολικής επιβάρυνσης του κάθε νοικοκυριού.

Δείτε τους λογαριασμούς του ρεύματος. Θυμάστε τη μεγάλη συζήτηση που κάναμε πριν από ενάμιση-δύο χρόνια για το πόσο το ρεύμα επιβαρύνει το νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση. Με την παρέμβαση την οποία κάναμε στην αγορά, έχουμε σήμερα τιμές ρεύματος που προσεγγίζουν πια τις τιμές προ κρίσης. Αυτό σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση συνολικά για το λογαριασμό του νοικοκυριού, περισσότερα χρήματα για να μπορείτε να διαθέσετε αλλού.

Γιατί τα λέω όλα αυτά, φίλες και φίλοι; Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το νούμερο ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία. Και θέλω να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα είναι διαρκώς παρούσα με ελέγχους στην αγορά, με διαρθρωτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε όχι μόνο να συγκρατούμε τον πληθωρισμό, αλλά να μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε και πραγματικές μειώσεις τιμών που θα έχουν επίπτωση στο καλάθι του νοικοκυριού και στο πόσα χρήματα ξοδεύετε κάθε μήνα για να υποστηρίξετε τις οικογένειές σας.

Αυτό σημαίνει, φίλες και φίλοι, μια Κυβέρνηση η οποία σκύβει πάνω στα προβλήματα της καθημερινότητας και δίνει πρακτικές λύσεις οι οποίες ανακουφίζουν τελικά τη δική σας ζωή. Σε αυτό το δρόμο, λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε: από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις μέχρι τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη δική σας τη ζωή καλύτερη, σε απόλυτη συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ και Α’ βαθμού.

Ξέρουν πολύ καλά και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ότι οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές γιατί θέλουμε αυτή τη συνεργασία. Εσείς ξέρετε καλύτερα τα τοπικά προβλήματα απ’ ό,τι τα ξέρουμε εμείς και είμαι σίγουρος ότι αυτή την πρόοδο την οποία ήδη εσείς διαπιστώνετε, θα εξακολουθούμε να τη βλέπουμε. Είμαστε στην αρχή μόνο αυτής της διαδρομής. Έχει δίκιο ο Περιφερειάρχης όταν είπε ότι «η Δυτική Αττική είναι για εμάς ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button