ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Χαϊδάρι κοσμούν αιωνόβιες ελιές… 20 ετών!

Η επικοινωνιακή ανασφάλεια της δημοτικής αρχής είναι υπαρκτή και -κατά τη γνώμη μας- αδικαιολόγητη. Παράλληλα υπάρχει μια “άγρα εντυπώσεων”, που καμιά φορά καταλήγει σε άτοπες έως αστείες αναφορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δελτίο Τύπου που περιλαμβάνεται στο παρόν δημοσίευμα και ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο σήμερα με τον τίτλο “Αιωνόβιες ελιές”! Μπράβο, σκεφτήκαμε, αυτό είναι καλό νέο για την πόλη. Μόνο που, όταν ανοίξαμε τις συνημμένες φωτογραφίες, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι και τόσο φρέσκες οι φυτεύσεις αυτές ούτε τόσο… αιωνόβιες. Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται να φτάνουν περίπου μια εικοσαετία ζωής.

Μπορεί σε κάποιους να φανεί απίστευτο, αλλά το ίδιο δελτίο Τύπου δημοσιεύτηκε και πέρυσι.
Να τι έχει συμβεί: Οι Εκδόσεις μας είχαν συντάξει για την εφημερίδα μας Good Life West ένα κείμενο με τίτλο “Γλυπτό της φύσης vs μοντέρνα τέχνη”, που αναφερόταν σε μεταφύτευση ελιάς ηλικίας 1.400 – 1.500 ετών στην Αθήνα, στην πλατεία μπροστά από το Χίλτον, δίπλα στον Δρομέα, και κάποιων άλλων,  μικρότερης ηλικίας, στο Περιστέρι. Το δημοσιεύσαμε στον ιστότοπο xaidarisimera.gr και τότε ο Δήμος Χαϊδαρίου, αισθανόμενος πιθανώς ότι δεν προβάλλεται σωστά και το δικό του έργο, μάς έστειλε δελτίο Τύπου με τις δικές του μεταφυτεύσεις “αιωνόβιων” ελαιοδένδρων, αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Φέτος μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων αναδημοσιεύσαμε το περυσινό μας κείμενο, σαν “γέμισμα” της περιόδου των διακοπών κατά το οποίο δεν είχαμε νέα. Χωρίς καθυστέρηση η δημοτική αρχή ξαναέστειλε το δικό της δελτίο Τύπου, για να μην υστερήσει σε… αιωνόβιες εντυπώσεις. 

Να λοιπόν τι λέει:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ!

Από το 2016 υπεραιωνόβιες ελιές κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης μας και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την απλότητα και την ομορφιά τους.

Το Χαϊδάρι κοσμούν αιωνόβιες ελιές... 20 ετών! 1

Οι 6 υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν στα μέσα Μαρτίου και κοσμούν την πλατεία Δημαρχείου, το Παλατάκι, το προαύλιο χώρο του Κτιρίου Γύζη και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.

Επίσης, έχουν δοθεί από το «Διομήδειο» Βοτανικό Κήπο πευκάκια και άλλα φυτά τα οποία έχουν φυτευτεί και αυτά σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Ιδιαίτερα, το φθινόπωρο του 2017 πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκταση δεντροφύτευση από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου μας σε ολόκληρο το Χαϊδάρι, σε σημεία πρασίνου, παρτέρια πλατειών και αλλού, με στόχο να ανανεωθεί και να επεκταθεί το πράσινο στην πόλη μας!

υπεραιωνόβιες ελιές

Για να μην παρεξηγηθούμε, θεωρούμε πολύ καλή πρωτοβουλία και την φύτευση των συγκεκριμένων δέντρων στο Χαϊδάρι, αλλά και την ευρύτερη δενδροφύτευση. Αλλά αν υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση στα δελτία Τύπου, τόσο το καλύτερο.


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button