ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αντώνης Συκάρης ξετύλιξε την ελληνική σημαία σε μια ακόμη κορυφή των Ιμαλαΐων

Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, Ο Αντώνης Συκάρης και ο Γιώργος Μαρίνος δεν εγκατέλειψαν και έφτασαν στην κορυφή, καταγράφοντας μια τεράστια επιτυχία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας δυο Έλληνες ορειβάτες κατακτούν την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Mount Manaslu στα 8.163 μέτρα.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το οδοιπορικό τους για τα Ιμαλάια του Νεπάλ και έφθασαν μετά από οκτώ ημέρες στο bace camp του βουνού.

Ο καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος τους, ενώ και η υγεία τους άργησε να σταθεροποιηθεί, ώστε λίγο έλειψε να εγκαταλείψουν.

Τελικά η πίστη τους στην επιτυχία, η εμπειρία τους αλλά και ο “καλός αγώνας” που έδωσαν, τους βοήθησαν και έφθασαν στην κορυφή στις 28 Σεπτεμβρίου στης 6.00 το πρωί.

Ο Αντώνης Συκάρης μετά από αυτήν την επιτυχία είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει φθάσει στην κορυφή των τριών “οκτάρων” κορυφών από τις 14 του κόσμου – Everest στα 8.848 μέτρα (1η), Kangchenjunga στα 8.586 μέτρα (3η) και Manaslu στα 8.163 μέτρα (8η).

Ο Αντώνης Συκάρης ξετύλιξε την ελληνική σημαία σε μια ακόμη κορυφή των Ιμαλαΐων 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button