ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ασθενής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – Τον έσωσαν με κίνδυνο για τους ίδιους οι φύλακες

Συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου Νίκαιας, απέτρεψαν χθες (3/6) το μεσημέρι σε ημέρα εφημερίας αυτοκτονία ασθενούς. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει πως δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο ασθενής προσήλθε χθες το μεσημέρι στα επείγοντα του νοσοκομείου, με ψυχιατρικά προβλήματα. Μετά την διαλογή στα επείγοντα, κλήθηκαν οι φύλακες να τον συνοδεύσουν για ψυχιατρική εκτίμηση. «Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα, έφυγε στο κενό με πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι φύλακες τον έπιασαν από τα παντελόνια κρεμασμένο στο κενό με αυτοθυσία και τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα. Έφαγαν το ξύλο της αρκούδας για να τον ακινητοποιήσουν».

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «επειδή έβλεπε κόσμος με τα χίλια ζόρια τον κατέβασαν στο φυλάκιο. Εκεί χαστούκισε συναδέλφους, τον περιόρισαν με γάζες. Η αστυνομία που είχε κληθεί εν τω μεταξύ έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα. ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για ακούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική. Οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν οι συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου θα είχαμε μια νέα αυτοκτονία ασθενούς».

«Έχουμε πολλές φορές δημόσια αναφερθεί στην ευσυνειδησία του συμβασιούχου προσωπικού (ΣΟΧ) στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση που δυστυχώς πολλά νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς εργολάβων και τους απολύουν παρ’ ότι έχουν ενεργείς συμβάσεις εργασίας. Εργολάβοι που κοστίζουν τα διπλά χρήματα για το δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα» προσθέτει.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button