New entry – Το γαλακτομπούρεκο «Πάτσης» ήρθε Χαϊδάρι

 

Δυστυχώς, όσα βήματα κι αν έχει κάνει η τεχνολογία, δεν μπορεί να σας μεταφέρει το μεθυστικό άρωμα αληθινού, φρέσκου βούτυρου που αιωρείται γύρω μου τούτη την ώρα, αλλά και τις ευωδιές από κρέμες, που θυμίζουν άλλες εποχές. Γήινες μοσχοβολιές, που είναι η καλύτερη σύσταση για όσα γλυκίσματα παρασκευάζονται εδώ, για τη νοστιμιά και την αγνότητά τους.

Βρίσκομαι στο ολοκαίνουργιο κατάστημα της πόλης μας «Γαλακτοποιήματα Πάτσης», το παραδοσιακό εργαστήρι γαλακτομπούρεκου -και όχι μόνο-, που άνοιξε στην Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Δάσους. Μπροστά μου, σε μπακιρένια καζάνια φτιάχνεται ένα γαλακτομπούρεκο που η καταγωγή του μάς γυρνάει στο παρελθόν, μέχρι το Βυζάντιο. Το σιμιγδάλι, η βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το φρέσκο βούτυρο που ανέφερα πιο πριν (από την Καρδίτσα πάντα, όπως και το γάλα) αναμειγνύονται και δίνουν μια χρυσή κρέμα – αποκάλυψη, αφράτη και όσο πρέπει ρευστή, που λιώνει στο στόμα. Ροδοψημένο τραγανό φύλλο, παχύρρευστο σιρόπι με δική του συνταγή δίνουν την τελική πινελιά για ένα γλυκό όπως ακριβώς το επιθυμείς: Ελαφρύ, μεστό και διόλου λιγωτικό. Και δημιουργείται ακριβώς τη στιγμή που το παραγγέλνεις, με εμπειρία ετών (από το 1977).

Στην ίδια ποιότητα βρίσκεις κανταΐφι και άλλα γλυκά του ταψιού, σε κομμάτια ή μπουκίτσες. Αξίζει να δοκιμάσεις και κρέμα ή ριζόγαλο. 

info: Λ. Αθηνών 304, Δάσος, Τ:2105320200