ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μικρή ενίσχυση στα Α.Τ. της Δυτικής Αθήνας

Μικρή ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής έγινε τις τελευταίες ημέρες με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η αποψίλωση των ΑΤ δεν πήγαινε άλλο. Η κατάσταση είχε φτάσει στο μη παρέκει ακόμη και σε περιοχές με πολύ υψηλή εγκληματικότητα, όπως ο Ασπρόπυργος (βλέπε ενδεικτικά Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου: “Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”). Από κοντά και άλλες πόλεις, όπως το Χαϊδάρι (βλέπε ενδεικτικά Μην “πυροβολείτε” τον αστυνομικό της γειτονιάς: Είδος υπό εξαφάνιση!). Διαδοχικές παρεμβάσεις για το ίδιο θέμα, όπως και αυτό της ακαταλληλότητας των κτηριακών υποδομών στις ίδιες περιοχές, έκανε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη και μια μικρή προσθήκη στη δύναμη των τοπικών τμημάτων είναι “ανάσα”.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 85 νέους αστυφύλακες που ήρθαν δυτικά, 49 τοποθετήθηκαν στη Δυτική Αθήνα και 26 στη Δυτική Αττική. Ενισχύθηκαν τα δύο ΑΤ Περιστερίου με 12 συνολικά στελέχη, στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Βαρβάρας τοποθετήθηκαν 7 αστυνομικοί, στο ΑΤ Αιγάλεω 7, Αγ. Αναργύρων-Καματερού 9, Ιλίου 5, Πετρουπόλεως με 6, ενώ στο Χαϊδάρι τοποθετήθηκαν 3, ενώ σε αυτούς το Υπουργείο “προσθέτει” και 3 ακόμη που απαλλάχθηκαν από υπηρεσίες στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά.

Ως προς τη Δυτική Αττική, 3 αστυνομικοί θα στελεχώσουν το Α.Τ. Μεγάρων, 5 το Α.Τ. Μάνδρας, 3 το Α.Τ. Ελευσίνας, 5 το Α.Τ. Ασπροπύργου, 9 το Α.Τ. Φυλής και ένας νέος αστυνομικός τον Αστυνομικό Σταθμό των Βιλίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μήνα Οκτώβριο αναμένεται ενίσχυση και των Τμημάτων Ασφαλείας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button