ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Nέο τριώροφο κτίριο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο ‘Αλσος Αιγάλεω

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για την κατασκευή νέου τριώροφου κτιρίου στο Πανεπίστημιο Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για νέο εκπαιδευτήριο το οποίο κατασκευάζεται στο οικόπεδο της Πανεπιστημιούπολhς Άλσους Αιγάλεω του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.ΔΑ). Το συνολικό μικτό εμβαδόν του κτιρίου είναι 6.925,46 m2, από τα οποία τα 5.060,77 m2 υπέργεια και τα 1.864,72 m2 υπόγεια.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το κόστος έχει προϋπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 9,8 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,93 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η διάρκεια των έργων εκτιμήθηκε σε 26 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους.

Η ταυτότητα του έργου

Το νέο κτίριο προβλέπεται με τρεις ορόφους ανωδομής (Ισόγειο, Α’ και Β’ Όροφος), ενώ θα διαθέτει και έναν υπόγειο όροφο. Στο Ισόγειο θα βρίσκονται η Κεντρική και η δευτερεύουσα είσοδος του κτιρίου, προβλέπονται επίσης εκπαιδευτικά αμφιθέατρα και βοηθητικοί χώροι (W.C. χρηστών κλπ).

Στον Α’ Όροφο θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι (W.C. χρηστών κλπ).

Τέλος στο Υπόγειο προβλέπεται η στάθμευση ΙΧ αυτοκινήτων των χρηστών του κτιρίου, οι αναγκαίοι χώροι των Η/Μ Εγκαταστάσεων και χώροι αποθήκευσης.

Από την προμελέτη του έργου το μικτό εμβαδόν του κτηρίου είναι 6.925,49m2.

Συνεπώς οι βασικές παράμετροι της μελέτης βρίσκονται εντός του σχεδιασμού που τέθηκε εξαρχής από το ίδρυμα και άρα προκύπτει οτι καλύπτονται οι απαιτήσεις λειτουργικότητας.

Πηγή: ypodomes.com

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button