ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νέο οικοτροφείο του ΨΝΑ στον Κορυδαλλό

Στόχος της νέας δομής είναι η μετακίνηση 15 χρόνιων ψυχογηριατρικών ασθενών, άνω των 65 ετών, από τα Ψυχιατρικά Τμήματα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α.

Το Οικοτροφείο “Φάρος” υλοποιήθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 1 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης δράσεων και πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της Ψυχικής Υγείας, προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της δομής τέλεσαν  η Aναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Yφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, οι οποίες  ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του δεύτερου οικοτροφείου Ψ.Ν.Α. στο Δήμο Φυλής και δύο αντίστοιχων δομών του Δρομοκαϊτείου.

Η Μονάδα στελεχώνεται με το απαιτούμενο προσωπικό που περιλαμβάνει 14 νοσηλευτές, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό. Επιπλέον, διαθέτει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και παρέχει υπηρεσίες διαμονής και παρακολούθησης, με στόχο την φροντίδα της ψυχικής υγείας των ωφελουμένων, την διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων και την ισότιμη αντιμετώπισή τους, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους. Με την λειτουργία του, το Οικοτροφείο συμβάλλει, τόσο στη διατήρηση και την ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων, όσο και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών, με εξειδικευμένα ατομικά θεραπευτικά προγράμματα.

Νέο οικοτροφείο του ΨΝΑ στον Κορυδαλλό 3

Ο περιφερειάρχης επισήμανε τις δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020 ύψους 10.5 εκ. ευρώ, εστιάζοντας στις εξής:

  • υπηρεσίες  Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιες νοσηλείας κατ’ οίκον
  • Κέντρα Ημέρας για την Άνοια και την 3η ηλικία
  •  Ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών στο Δαφνί και στο Δρομοκαΐτειο
  • Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών και δομών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το “ΔΑΦΝΙ”
  • Καθώς και δημιουργία οικοτροφείων για ενήλικες πάσχοντες από αυτιστική συμπεριφορά και βαριά νοητική στέρηση

Κλείνοντας υπογράμμισε πως και στο νέο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027, προβλέπονται επιπρόσθετα 20 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση και ενίσχυση των δράσεων και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού, της Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, Μαρίας Δίπλα και της Διοικήτριας του Ψ.Ν.Α., Δέσποινας Τσαγδή, καθώς και του Διοικητή του Δρομοκαϊτείου, κ. Ευάγγελου Κονταξάκη κ.ά.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button