ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέα πανελλήνια βράβευση για την παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού!

Στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού Best City Awards 2018, μιας κορυφαίας διαγωνιστικής διαδικασίας για την καινοτομία στην Αυτοδιοίκηση, η παράταξη “Χαϊδάρι Ξανά” του Βαγγέλη Ντηνιακού έλαβε το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία “liveable city”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβραβεύτηκε η πρωτοβουλία της να εγκαταστήσει ελεύθερο, ασύρματο δίκτυο ίντερνετ σε κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Η εγκατάσταση του δικτύου με την ονομασία Haidariwifixana ολοκληρώθηκε τεχνικά και λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2018 σε τρία σημεία:

– Κεντρικό Χαϊδάρι, Στρ. Καραϊσκάκη στη συμβολή με την οδό Πλαστήρα

– Κεντρική Πλατεία Δάσους

– Εμπορικό Κέντρο Δάσους

Νέα πανελλήνια βράβευση για την παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού! 3Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Haidariwifixana η ανταπόκριση των μοναδικών χρηστών είναι εντυπωσιακή. Έχει ξεπεράσει τους 4.000 επισκέπτες μηνιαίως (!), γεγονός που αξιολογήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον διαγωνισμό Best City Awards 2018 παίρνουν μέρος κυρίως Δήμοι οι οποίοι ασκούν διοίκηση. Δηλαδή εκ των πραγμάτων έχουν στη διάθεσή τους ανθρώπινο δυναμικό και πόρους. Έτσι το “Χαϊδάρι Ξανά” είναι η μόνη παράταξη που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και βραβεύτηκε πανελληνίως. Μάλιστα για δεύτερη φορά!

Πράγματι, το 2016 το “Χαϊδάρι Ξανά” είχε βραβευτεί και πάλι για το Haidari-Agenda. Είναι η γνωστή πλατφόρμα μέσω της οποίας άμεσα οι δημότες μπορούν να θέσουν προς τον Δήμο προβλήματα προς επίλυση, αλλά και προτάσεις προς υλοποίηση.

Από την αρχή της αντιπολιτευτικής της θητείας, η παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού, σχεδόν 5 χρόνια τώρα, αλλάζει τα ήθη που επικρατούν στα δημοτικά πράγματα:

  • Αναπτύσσει δράσεις ενεργώντας έμπρακτα για το καλό της πόλης και των Δημοτών.
  • Επιδιώκει και επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα. 
  • Δεν επιδιώκει την παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής για να ωφεληθεί στις επόμενες εκλογές.

Η τελετή βράβευσης διεξήχθη στην Αθήνα το βράδυ της 29 Νοεμβρίου στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου επίσης υπήρξαν και άλλες βραβεύσεις.

Ενδεικτικά άλλα βραβεία παρέλαβαν o πρωτοπόρος στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών Δήμος Τρικκαίων, ο Δήμος Γλυφάδας, ο Δήμος Καλαμάτας, o Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Τέλος, τιμητικό βραβείο, μεταξύ άλλων, έλαβε ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «η Φλόγα».

Εργαζόμαστε για να βγει η πόλη από το τέλμα

Μετά τη βράβευση, ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε: “Τιμή για την παράταξη μας!Εργαζόμαστε με αγάπη για την πόλη μας και χαιρόμαστε που αυτό αναγνωρίζεται από θεσμούς τέτοιας εμβέλειας. Πιστεύουμε ότι το Χαϊδάρι χρειάζεται ένα “δημιουργικό σοκ” για να βγει από το τέλμα απραξίας χρόνων, όπου έχει βυθιστεί, και γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε. Στον διαγωνισμό είδα ενδιαφέροντα έργα, π.χ. ηλεκτρονική ψηφοφορία που εφαρμόζεται στον Άλιμο για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό που και εμείς προτείνουμε στο Χαϊδάρι, ώστε να αποφασίζουν οι γειτονιές για τα έργα που θέλουν οι ίδιες. Φυσικά τέτοιες επιλογές θα υλοποιηθούν και στην πόλη μας από την παράταξή μας.”

Νέα πανελλήνια βράβευση για την παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού! 5

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button