ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι δύο ενδιαφερόμενοι για τον Δήμο από τη δεξιά παράταξη

Οι δημοτικές παρατάξεις και οι υποψήφιοί τους ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν επίσημα την κάθοδό τους στον εκλογικό στίβο του Χαϊδαρίου και προχωρούν την οργάνωσή τους. Ένα σημαντικό κενό εντοπίζεται στην πλευρά της δεξιάς παράταξης, από όπου φτάνουν στην εφημερίδα μας πληροφορίες για “ζυμώσεις”, αλλά όχι επίσημες ανακοινώσεις, είτε από την πλευρά της τοπικής οργάνωσης είτε των ίδιων των ενδιαφερόμενων να ηγηθούν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι στους δήμους δεν θα δοθούν χρίσματα από το κόμμα.

Μέσα σε αυτό το ακόμη ρευστό τοπίο προσπαθήσαμε να “ξεκαθαρίσουμε”, όσο γίνεται, προθέσεις και πρωτοβουλίες. Από την πλευρά της, λοιπόν, η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους φιλελεύθερους υποψηφίους δημάρχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το διοικητικό συμβούλιο καλεί όσα μέλη ενδιαφέρονται να κατέλθουν από ηγετική θέση στον αυτοδιοικητικό στίβο της πόλης, να απευθυνθούν στην ΔΗΜ.Τ.Ο Χαϊδαρίου. Οι υποψηφιότητες και οι προτάσεις τους θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση, που εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

«Αυτό δεν παρεκκλίνει από τις γενικές αρχές του καταστατικού του κόμματός μας», δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» τοπικό στέλεχος. Το ίδιο πρόσωπο διευκρίνισε πως η πρωτοβουλία αυτή από πλευράς ΔΗΜ.Τ.Ο δεν έχει να κάνει με χρίσματα, αλλά περιορίζεται σε επίπεδο συζήτησης. Κάτι που, κατά την άποψή του, εστιάζεται στο ενδιαφέρον των μελών της για την τοπική μας κοινωνία.

Δύο μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το Δήμο Χαϊδαρίου, έχουν εκδηλώσει δύο ένοικοι της τοπικής “γαλάζιας πολυκατοικίας”: Ο Γιάννης Κέντρης και ο Αποστόλης Θεοφίλης, οι οποίοι έχουν και οι δύο αυτοδιοικητική εμπειρία. Ωστόσο ο πρώτος αντιμετωπίζει την κριτική στελεχών του χώρου για την ανοιχτή αντιμνημονιακή του τοποθέτηση το 2015. Ο δεύτερος, από την πλευρά του, ενεργοποιήθηκε δημοτικά νωρίς, ήδη από το 2014, κατάφερε να δημιουργήσει μια δημοτική παράταξη, αλλά και να χάσει στο μεταξύ πλήθος στελεχών που την στήριξαν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χρίσματα μόνο στις περιφέρειες»

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., που δημιούργησε νέα δεδομένα για «γαλάζιους» υποψηφίου δημάρχους:

«Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες», τόνισε στη διάρκεια περιοδείας του στην Κόρινθο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button