ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία Ν.Δ. Χαϊδαρίου για ασφαλή πρόσβαση μαθητών στα σχολεία

Το θέμα της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία έθεσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου. Με επιστολή – παρέμβαση που έστειλε ο πρόεδρός της, Λουκάς Καραστατήρης, στον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Καρατζαφέρη, ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε διαγραμμίσεις διάβασης πεζών έξω από όλα τα σχολεία.

Όπω επισημαίνει, έξω από πολλά σχολεία υπήρχαν διαβάσεις πεζών, όμως με το πέρασμα του χρόνου έχουν σβηστεί και δεν γίνονται αντιληπτές από διερχόμενους οδηγούς οχημάτων. Για το λόγο αυτό περιμένουν άμεση απάντηση από τη δημοτική αρχή,  για το τι πρόκειται να κάνει απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

«Θα κάνουμε  και άλλες παρεμβάσεις στη συνέχεια. Δεν θα ασχοληθούμε μόνο με τη γενικότερη πολιτική του κόμματος μας. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις,  που αφορούν το Δήμο και την κοινωνία μας» δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα», η γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο., Βίκυ Κακάλη.

Η ασφάλεια των παιδιών πάνω από όλα

Η παρέμβαση μιας τοπικής κομματικής οεργάνωσης για θέμα καθημερινότητας κρίνεται θετική. Το πρόβλημα της ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, ειδικότερα των μαθητών, είναι φλέγον για το Χαϊδάρι. Η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και όλες οι προηγούμενες, θα έπρεπε να είχαν καταρτίσει κυκλοφοριακές μελέτες και σχέδια ασφαλούς μετακίνησης για όλα τα σχολεία της πόλης, όπως πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, σηματοδοτήσεις, περιορισμό ορίου ταχύτητας, ώρες διέλευσης οχημάτων.

Ανάλογες κοινωνικές παρεμβάσεις στο πρόσφατο παρελθόν έκανε με παρουσία της και στο Χαϊδάρι η διαδημοτική κίνηση «Μαμάδες στο Δρόμο», όπως 12 προτάσεις για ασφαλέστερη κυκλοφορία στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button