ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κινητικότητα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Δύο τάνκερ του Μαρτίνου στις δεξαμενές

Κινητικότητα στον Σκαραμαγκά, όπου πλοία μπαίνουν στις δεξαμενές, την ίδια ώρα που πρώην εργαζόμενοι του Ναυπηγείου μετακινούνται μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ σε φορείς του Δημοσίου.

Σε διαδικασία απορρόφησης βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, από το Πολεμικό Ναυτικό, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΣΥ. Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που έκανε το σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», προς τα μέλη του και ενόψει της ετήσιας συνέλευσής του στις 16 Απριλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία από την ΔΥΠΑ έχουν σταλεί στον πρώτο φορέα που είναι το Πολεμικό Ναυτικό οι καταστάσεις με το προσωπικό που είναι προς διάθεση για εργασία. Το Πολεμικό Ναυτικό θα επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους για να προχωρήσουν σε συνέντευξη όπως ορίζεται από την ΚΥΑ . Την ιδία διαδικασία αφού επιλέξει το Πολεμικό Ναυτικό τους 130 θα ακολουθήσει πρώτα η ΣΤΑΣΥ και έπειτα ο ΟΣΥ.

Στο μεταξύ, τον τελευταίο μήνα λειτουργίας της μονάδας, έχουν «μπει» συνολικά 10 εμπορικά πλοία. Μάλιστα τις τελευταίες  ημέρες στα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας έχουν καταφτάσει και δύο δεξαμενόπλοια της Thenamaris, συμφερόντων κ. Νικόλα Μαρτίνου. Τα πλοία αυτά είναι  τα  “Seagrace” και  “Seasprite”. Το πρώτο είναι Suezmax τάνκερ χωρητικότητας 157.700 dwt, μήκους 274 μέτρων και ναυπηγημένο το 2022. Το δεύτερο είναι είναι Aframax τάνκερ χωρητικότητας 113.998 dwt, μήκους 250 μέτρων και ναυπηγημένο το 2015.

Σταδιακά γίνονται επισκευές στις εγκαταστάσεις οι οποίες ήταν παρατημένες για πολλά χρόνια, όπως σε αντλίες, υποσταθμούς κτλ. Η Δεξαμενή 4 (μόνιμη δεξαμενή μήκος 325 μ., πλάτος 72, βάθος 11 μ.) συντηρήθηκε και επισκευάστηκε. Σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία Nafs, που διαχειρίζεται το Ναυπηγείο, είναι η ένταξη στο δυναμικό της του πρώην υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που γνωρίζει καλά τον κόσμο της ναυτιλίας.

Πάντως, όπως έχει δηλώσει ο κ. Προκοπίου, σχεδιάζει να μετατρέψει τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας. Ο ίδιος τόνισε πρόσφατα ότι “Το όνειρό μου, δεν είναι να κολλάω λαμαρίνες σε παλιά βαπόρια. Το όνειρό μου είναι να κάνω κάτι καινούργιο, κάτι που να βοηθήσει την αυτονομία της πατρίδας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button