ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπράβο! – Αποκαθίστανται μία μία οι ιστορικές αδικίες στην περιοχή μας

Πριν από μερικές δεκαετίες στο Σχιστό λειτουργούσε -μεταξύ άλλων- ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων), στον οποίο, εκτός από διάφορα τοξικά απόβλητα που έβρισκε ο καθένας την ευκαιρία να ξεφορτωθεί, το εργοστάσιο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας έρριξε 10.00.000 τόνους (!) ραδιενεργών υπολειμμάτων (Βλέπε “Χαϊδάρι Σήμερα TV” – “Δυτικές ιστορίες”: 10.000.000 τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων στο Σχιστό video). Επί χρόνια το βορειοδυτικό αεράκι που επικρατεί στην περιοχή μας έπαιρνε την κιτρινωπή σκόνη και την ταξίδευε στην πόλη μας και στο Λεκανοπέδιο ολόκληρο. Μετά κόπων και βασάνων αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα καλύφθηκε. Μετά από αυτά, μόνο ευγνώμονες μπορούμε να είμαστε που η κυβέρνηση φέρνει αυτη τη φορά στα μέρη μας τεχνολογικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας -μάλλον και καύσης- σκουπιδιών. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος, λοιπόν…

Πιο κάτω ο Δημήτρης Τσατσαμπάς σχολιάζει τη νέα “γαλαντομία” προς τη Δυτική Αθήνα, σε συνδυασμό με την μόλις πριν απο λίγες ημέρες πώληση της Ακτής Σκαραμαγκά:

Του Δημήτρη Τσατσαμπά

Νέα περιβαλλοντική “αναβάθμιση” της Δυτική Αθήνας!

Πρόσφατα οι κυβερνώντες πούλησαν στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για την ανάπτυξη βαρέων χρήσεων την τελευταία δημόσια παράκτια έκταση της Δυτ. Αθήνας, την προβλήτα 4 στον Σκαραμαγκά. Με την πώληση της προβλήτας το όραμα των κατοίκων της Δυτ. Αθήνας για πρόσβαση στη θάλασσα τους και ήπιες χρήσεις αναψυχής σε ένα μικρό τουλάχιστον κομμάτι της ακτογραμμής του Σκαραμαγκά χάνεται οριστικά.

Τώρα πάλι χωροθετούν με νόμο νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτ. Αθηνα επεκτείνοντας τις ήδη υπάρχουσες στο Σχιστό, στην προστατευόμενη δασική περιοχή του Όρους Αιγάλεω. Σε λίγο τα στερεά απόβλητα από πολλές περιοχές της Αθήνας θα κατευθύνονται και θα καταλήγουν προς επεξεργασία στην περιοχή μας.

Η ιδέα της προστασίας και ανάδειξης του όρους Αιγάλεω ως πόλου αναβάθμισης των Δυτ. προαστίων εξελίσεται πλέον και αυτή σε απατηλό όνειρο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ας μην ανησυχούμε γιατί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα δυτικά προάστια προχωράει ικανοποιητικά και η άρση των ανισοτήτων με τα βόρεια και νότια προάστια πραγματοποιείται κανονικά.

Η αναβάθμιση λοιπόν της Δυτ. Αθήνας πολύ σύντομα θα είναι μια ακόμη εικονική πραγματικότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button