ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μπλε γήπεδα”: Παρέμβαση – βόμβα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Επιστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου δίνει νέα διάσταση στο θέμα της ιδιοκτησίας των “μπλε γηπέδων” του τένις, στο Αθλητικό Κέντρο Δάσους. Σε αυτήν υποστηρίζεται εγγράφως ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει δηλώσει ψευδώς στο Κτηματολόγιο ως δική του την έκταση αυτή και αναφέρεται ότι, εφόσον αυτή διορθωθεί, το ΥΕΘΑ προτίθεται να παραχωρήσει τον χώρο των γηπέδων στον ΑΟΑΧ (ολόκληρη η επιστολή πιο κάτω).

Το έγγραφο διέθεσε στην εφημερίδα μας ο ΑΟΑ Χαϊδαρίου, με αφορμή το χτεσινό μας άρθρο με τίτλο N. Παναγιωτόπουλος: Ο Δήμος Χαϊδαρίου καταπάτησε έκτασή μας στο Στρατόπεδο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο ίδιος ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρεται ευθέως σε καταπάτηση και ζητάει άρση του προβλήματος, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με τον Δήμο για την παραχώρηση του Μπλοκ 15 και 66 επιπλέον στρεμμάτων.

Ο αντιστράτηγος Αντώνιος Κονδύλης, διευθυντής του του Τμήματος Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζει ως εσφαλμένη την καταχώριση της έκτασης στο Κτηματολόγιο από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου στο όνομά του. Επισημαίνει ακόμα ότι έχει ενημερώσει κατ’ επανάληψιν τον Δήμο, αλλά αυτός δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του σφάλματος.

Σύμφωνα με όσα λέει ο ΑΟΑΧ στην εφημερίδα μας, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε σχετικά με την χρήση των “μπλε γηπέδων”, ζήτησε ακριβή στοιχεία από τον Δήμο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, αλλά δεν πήρε απάντηση. Έτσι ο ΑΟΑΧ απευθύνθηκε εγγράφως προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ζήτησε να γίνει επίσημη παραχώρηση των γηπέδων προς τον Σύλλογο, με υπογραφή σχετικής σύμβασης (χρησιδανείου, μισθωτηρίου κτλ.), ώστε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα γήπεδα για την προπόνηση των παιδιών – αθλητών του, όπως πράττει τα τελευταία δώδεκα χρόνια, με την έγκριση του Υπουργείου και την στήριξη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Χαϊδαρίου.

Σε ανάλογες περιπτώσεις διαφωνίας για τη δήλωση μιας έκτασης στο Κτηματολόγιο οι ερίζοντες για το οικόπεδο προσφεύγουν στα δικαστήρια. Πιστεύουμε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην περίπτωση που διεκδηκητές είναι δύο φορείς του Δημοσίου. Πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση μεγαλύτερων εκτάσεων από τον ένα στον άλλο.

Σειρά έχει τώρα ο Δήμος Χαϊδαρίου “να ανοίξει τα χαρτιά του”. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο (βλέπε Ελένη Μπέλλα – Δήμητρα Χαντζή “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” για τα γήπεδα τένις στο Χαϊδάρι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Σκληρή δήλωση της δημοτικής αρχής κατά του ΑΟΑ Χαϊδαρίου για τα γήπεδα τένις

Το έγγραφο του ΥΕΘΑ:

"Μπλε γήπεδα": Παρέμβαση - βόμβα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας! 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button