ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ελένη Μπέλλα – Δήμητρα Χαντζή “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” για τα γήπεδα τένις στο Χαϊδάρι

Την “πρώτη μπαλιά” έριξε πριν από 3 ημέρες με ανακοίνωση στη σελίδα κοινωνικής της δικτύωσης η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Ελένη Μπέλλα, η οποία μίλησε για “ισότιμη πρόσβαση και αξιοποίηση των αθλητικών χώρων από κάθε δημότη”. Απάντησε η πρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Χαντζή, εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν πρέπει κανένα παιδί να βρεθεί έξω από τους αθλητικούς χώρους, αλλά και ότι ο ΑΟΑΧ έχει κατασκευάσει τα συγκεκριμένα γήπεδα και συντηρεί όλα τα υπόλοιπα. (Και οι δύο ανακοινώσεις στο τέλος του παρόντος άρθρου).

Ακολούθησαν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα φορτισμένα από τη μεριά των γονέων των παιδιών του Συλλόγου, και η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στελέχη του χώρου του αθλητισμού στην πόλη μας αφήνουν να εννοηθεί πως κάποιος παράγοντας, με προσβάσεις στη διοίκηση, θέλει να “βάλει χέρι” στις αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο η διοίκηση αρνείται και -αντίθετα- επικαλείται τις αυξημένες ανάγκες απρόσκποτης άθλησης του κόσμου σε περίοδο πανδημίας. Επίσης η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι έχει το δικαίωμα να νοικοκυρέψει την περιουσία του, ενώ από την άλλη στέλεχος του Συλλόγου τόνισε -μιλώντας στην εφημερίδα μας- ότι τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΟΑΧ είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα, ενώ θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έφεραν το πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Χαϊδάρι.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ας ξεκινήσουμε με τα πιο πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή τη χτεσινοβραδινή συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αφορμή μια ανακοίνωση της προέδρου του ΑΟΑΧ, Δήμητρας Χαντζή – Πανταζοπούλου,, ο επικεφαλής της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά», Αποστόλης Θεοφίλης απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του Δήμου ρώτησε: «Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες στις οποίες προχωρήσατε  για τη χρήση των γηπέδων;».

Ντηνιακός: «Την διαχείριση πρέπει να την έχει ο Δήμος»

Απαντώντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός υποστήριξε ότι ο Δήμος, στο ευρύτερο νοικοκύρεμα που επιχειρεί σχετικά με την περιουσία του σε όλους τους χώρους, θα έχει τον πλήρη έλεγχο αποκτώντας τα κλειδιά των γηπέδων και την διαχείρισή τους, χωρίς να στερείται η ομάδα αντισφαίρισης τις προπονήσεις των παιδιών της. «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι το ποιος, πότε και ποιες ώρες θα μπει στα γήπεδα σε αυτές τις ευαίσθητες μέρες του κορωνοϊού, δηλαδή την πρόσβαση στους χώρους άθλησης, θα πρέπει να έχει ο Δήμος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε ο κ. Ντηνιακός.

Στη διάρκεια της απάντησης ο κ. Θεοφίλης ζήτησε να επαληθευτεί μια πληροφορία που είχε ότι υπήρξε αίτημα από αθλητικό παράγοντα της πόλης μας, που στήριξε προεκλογικά την παράταξη Ντηνιακού, για παραχώρηση του συγκεκριμένου γηπέδου. «Δεν ξέρω κάτι τέτοιο», του απάντησε ο Β. Ντηνιακός.

Μπέλλα: «Θέλουμε δικαιοσύνη και ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα για όλους»

Αμέσως μετά η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ελένη Μπέλλα, απάντησε με μια ερώτηση: «Με ποιες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν δοθεί προγράμματα για χρήση γηπέδων, κατοχή των κλειδιών και των γραφείων; Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχουμε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αυτονόητα. Αντίθετα εσείς πρέπει να μας πείτε -είπε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση- πώς τόσα χρόνια δώσατε τα κλειδιά χωρίς να υπάρχει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά. Αλλά αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνο οι πρωταθλητές, δεν είναι μόνο οι αθλητές, δεν είναι τα παιδιά που είναι γραμμένα σε ένα σωματείο ή σε ένα δημοτικό πρόγραμμα. Είναι και τα παιδιά που απλά θέλουν να αθληθούν. Θέλουμε δικαιοσύνη και ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα για όλους».

Θεοφίλης: «Δεν φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο κανέναν κανονισμό χρήσης των γηπέδων»

Στο σημείο εκείνο ο κ. Θεοφίλης αντέτεινε τα εξής: «Δεν ανακαλύψατε την Αμερική. Να μας πείτε ποια είναι η εισήγηση σας και μπορώ να σας αναφέρω ότι τα αθλητικά σωματεία στηρίζουν τον αθλητισμό της πόλης. Δεν φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο κανέναν κανονισμό χρήσης των γηπέδων, που προβλέπει η εσωτερική λειτουργία του Δήμου. Στα άλλα αθλήματα ποια είναι η στάση σας;».

Καραγιάννης: «Με τον τρόπο σας διώχνετε τα τοπικά σωματεία από το Χαϊδάρι»

Ο τέως αντιδήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Καραγιάννης, διευκρίνισε πως δεν διαφωνεί κανείς τα κλειδιά των γηπέδων να τα έχει ο Δήμος, που όμως τα έχει ήδη. Ωστόσο με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δημιουργείται ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Κατά την άποψή του θα έπρεπε να ακουστούν οι γνώμες όλων των αθλητικών συλλόγων και να υπάρχει συμφωνία ως προς τη χρήση τους. Όμως με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα η σημερινή αντιδήμαρχος, τα σωματεία τη θεωρούν εχθρό.

Ακόμη ο  κ. Καραγιάννης επανειλημμένα ρώτησε αν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Εννοείται πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και εμείς ήμασταν οι πρώτοι που στηρίξαμε αυτό το σύνθημα. Όμως τα σωματεία εδώ και πολλά χρόνια, που τους έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, κάνουν τεράστια προσπάθεια. Τα εξαναγκάζετε λοιπόν να φύγουν από το Χαϊδάρι, εξαναγκάζετε παιδιά να γραφτούν σε σωματεία σε άλλους Δήμους και δημιουργείτε τεράστια προβλήματα, όπως στο κολυμβητήριο και στο τένις. Με ποιο προσωπικό θα λάβετε αυτά μέτρα; Δίνουν τα σωματεία χρήματα στο Δήμο; Ποιος αναλαμβάνει να τα εισπράξει; Αν ρωτήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο πού πάνε αυτά τα λεφτά, πώς μπορούμε να τους πούμε ότι κανένας δημοτικός υπάλληλος ή αιρετός δεν τα βάζει στην τσέπη του, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση; Ποιος τα εισπράττει και που πάνε αυτά τα λεφτά;», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιάννης.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Ελένης Μπέλλα και της Δήμητρας Χαντζή – Πανταζοπούλου

Eleni Bella

Ελένη Μπέλλα - Δήμητρα Χαντζή "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για τα γήπεδα τένις στο Χαϊδάρι 1

Αγαπητοί μου συμπολίτες, σκοπός και φιλοδοξία μου ήταν ανέκαθεν η πρόσβαση των δημοτών του Χαϊδαρίου στον Αθλητισμό να παρέχεται δωρεάν και απρόσκοπτα, σύμφωνα και με τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Πιστή στις υποσχέσεις μου, έχοντας ήδη συμπληρώσει δέκα πέντε συναπτούς μήνες στον Δήμο του Χαϊδαρίου ως Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού, Παιδικών Σταθμών και Κοινοχρήστων Χώρων, και υπηρετώντας πάντοτε το αξίωμά μου αυτό με τη διαφάνεια και δικαιοσύνη που με διακρίνει, εμμένω στο αρχικό μου όραμα να εξακολουθώ να αγωνίζομαι, προκειμένου όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, να μπορούν να τύχουν ισότιμης πρόσβασης και αξιοποίησης από κάθε δημότη.

Κατά το πνεύμα αυτό, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι, από την προηγούμενη Τετάρτη, 25η Νοεμβρίου 2020, εξασφαλίσαμε και πλέον παρέχεται η ελεύθερη, ήτοι χωρίς οικονομικό αντίτιμο, πρόσβαση των δημοτών σε όλα τα γήπεδα αντισφαίρισης- τέννις των εγκαταστάσεων του Δήμου.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί και το σχετικό πρόγραμμα διάθεσης των γηπέδων αντισφαίρισης για χρήση από το κοινό.

Σημειώνεται δε, ότι το προορισμένο βάσει νόμου, ως τόπος συγκεντρώσεως των δημοτών σε περίπτωση εκδηλώσεως φυσικών φαινομένων Α’ Αθλητικό Κέντρο, απαιτείτο σε κάθε περίπτωση να ήταν προσβάσιμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπως άλλωστε προστάζει και το σχέδιο πολιτικής προστασίας, πράγμα που δεν τηρήθηκε ποτέ, καθότι κατά την πολιτική προηγουμένων ετών, παρατηρείτο η μη ορθή τακτική να βρίσκονται κλειδιά των χαρακτηριζομένων ως “μπλε γηπέδων” του Α’ Αθλητικού Κέντρου συγκεντρωμένα σε χέρια αναρμοδίων προσώπων και φορέων.

Με την ελπίδα ότι ο Δήμος μας θα αποτελέσει πρότυπο στη χάραξη ορθών και δίκαιων λύσεων για κάθε θέμα και τομέα, αλλά και σημείο ανάπτυξης της ανθρώπινης πρωτοβουλίας και μαζί ένωσης και συνεργασίας των δυνάμεων, δημοτικών συμβούλων και φορέων, σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την έμπρακτη ανταπόκριση, αγάπη και εμπιστοσύνη σας.

Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου 

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ελένη Μπέλλα - Δήμητρα Χαντζή "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για τα γήπεδα τένις στο Χαϊδάρι 3

Την οργή γονέων δημοτών – κατοίκων έχει προκαλέσει εδώ και 30 μέρες η (αν)αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Ελένη Μπέλλα πετώντας κυριολεκτικά 70 παιδιά έξω από το γήπεδο Γ’ τένις του Αθλητικού Κέντρου Χαϊδαρίου σε περιόδους κορωνοϊού, που θέλουμε όλα τα παιδιά μας μέσα στα γήπεδα. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη για λόγους ασφάλειας, επιτρέποντας σε γνωστούς της φίλους να λειτουργούν ιδιωτικά «μαγαζάκια» στα δημοτικά γήπεδα τένις.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και με τα ΜΠΛΕ γήπεδα προσπαθώντας να βγάλει τις αγωνιστικές ομάδες, αγνοώντας ότι αυτά τα γήπεδα τα έχει κατασκευάσει ο ΑΟΑΧ με δική του αποκλειστική χρηματοδότηση, για τις ανάγκες των Χαϊδαριωτών αθλητών που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας το Δήμο μας εδώ και 35 χρόνια! Επιπλέον ο ΑΟΑΧ είναι ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος που ΠΛΗΡΩΝΕΙ από 1/9/2020 κάθε μήνα στο Δήμο για τη χρήση των γηπέδων.

Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου Δήμητρα Χαντζή έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλουμε τα παιδιά μας μέσα στα γήπεδα. ΚΑΝΕΝΑ παιδί ΕΞΩ από τα γήπεδα. Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι ΘΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ. Προτεραιότητά μας ήταν, είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ τα ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΑΟΑΧ είναι ένα ιστορικό σωματείο της πόλης τα τελευταία 35 χρόνια. Με δική του και μόνο αυτοχρηματοδότηση (χωρίς να σπαταλάει χρήματα δημοσίου), με ιδρώτα γονέων, αθλητών, προπονητών και φίλων του ομίλου:

  • Έχει κατασκευάσει 3 ολοκαίνουρια γήπεδα στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου.
  • Έχει ανακατασκευάσει το γήπεδο Γ’ δύο φορές.
  • Έχει κατασκευάσει τα 2 γήπεδα στο τρίγωνο στο Δαφνί.
  • Συντηρεί εδώ και 15 χρόνια όλα τα γήπεδα τένις (εξοπλισμός φιλέ, μπάλες, αλλαγή φωτισμού, καθαριότητα, κατασκευές κλπ).

Δίνει τη δυνατότητα στους Χαϊδαριώτες και στις Χαϊδαριώτισσες να γνωρίσουν το άθλημα του τένις, να παίξουν, να ασχοληθούν με τον Πρωταθλητισμό και να προβάλουν την πόλη μας στο Πανελλήνιο.

Καλώ τους αρμόδιους για ακόμη μία φορά σε υγιή διάλογο και άμεση εξεύρεση λύσης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς που κάνουν υπομονή χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα».

ΥΓ1 Τα κλειδιά των μπλε γηπέδων βρίσκονται από το 2010, που κατασκευάσαμε τα γήπεδα, στο Α’ Αθλητικό Κέντρο για λόγους ασφάλειας. Η άγνοιά σας είναι δική σας ευθύνη και θα λογοδοτήσετε σίγουρα στους γονείς, στους αθλητές, στις αθλήτριες και φίλους του Χαϊδαριώτικου τένις για τις ανακρίβειες που αναφέρετε.

ΥΓ2 Δεσμευόμαστε σαν ΑΟΑΧ σε όλες τις Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα ανακαινίσουμε τα δάπεδα στα 4 γήπεδα τένις του Α Αθλητικού Κέντρου και θα τα βάψουμε ΜΠΛΕ για να προλαβαίνουμε την σύγχυση, τις ανακρίβειες, τις δικαιολογίες και τις προφάσεις κάποιων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button