ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ παραβάσεων στη Λ.Ε.Α. — Κατάφωρη παραβίαση από οδηγούς (video)

Ακολούθησε τους κανόνες για ασφαλή οδήγηση και έχασε τη ζωή του. Το θύμα του σοκαριστικού τροχαίου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είχε κατέβει από το αυτοκίνητό του στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης για να μιλήσει με ασφάλεια στο κινητό, όταν εμβολίστηκε από άλλο αυτοκίνητο. Ο οδηγός, είκοσι έξι ετών, αποδείχτηκε ότι δεν είχε δίπλωμα. Η ΕΡΤ έκανε αυτοψία και κατέγραψε τις παραβιάσεις στη ΛΕΑ, όπου η οδήγηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ώρα είναι 16.10 το απόγευμα. Οδηγός που κινείται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου εισέρχεται -σαν να μη συμβαίνει τίποτα- στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και κινείται για ώρα εντός αυτής. Από πίσω του κινείται δεύτερο όχημα που τον ακολουθεί, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, πλήθος παραβάσεων, μόλις μία ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο πατέρα τριών παιδιών, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το οποίο μπήκε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε απόσταση 700 μέτρων από τον κόμβο Μικροθηβών.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που καταγράφηκαν, οι οδηγοί που αδιαφορούν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων και των γύρω τους επιμένουν στην εγκληματική οδήγηση παρά τις ολέθριες συνέπειες.

Ο νέος που παρέσυρε και σκότωσε τον άντρα στο Βόλο, κατά τη διάρκεια στάσης του τελευταίου στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης για να μιλήσει στο τηλέφωνο, αποκαλύφτηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Η σύζυγος του νεκρού, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, δεν τραυματίστηκε, όπως και ο οδηγός του άλλου οχήματος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.
 
Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τα συντρίμμια μετά το τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στον πατέρα τριών παιδιών. Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: ertnews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button