ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Σάλος με τη σύλληψη του διοικητή της Τροχαίας Αιγάλεω για μίζα

Συνελήφθη για χρηματισμό ύψους 2.000 ευρώ για να σβήσει παράβαση

Σάλος με τη σύλληψη του διοικητή της Τροχαίας Αιγάλεω για μίζα 1

“Βουίζουν” τα κανάλια με την σοβαρή περίπτωση διαφθοράς, με την οποία φέρεται να εμπλέκεται ο 54χρονος διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, η οποία εδρεύει στην πόλη μας, στην Λ. Αθηνών. Κατηγορείται ότι απαίτησε μίζα 2.000 ευρώ για να σβήσει κλήση σε ιδιοκτήτη εταιρείας πετρελαιοειδών. Συγκατηγορούμενος είναι και ένας αρχιφύλακας, που φαίνεται να βεβαίωσε τις παραβάσεις, συνολικού ύψους 10.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως στην ίδια δικογραφία εμπεριέχεται και άλλη υπόθεση, για την οποία οι κατηγορούμενοι φέρονται να έλαβαν 600 ευρώ από ιδιοκτήτη οινοποιείου στη Νεμέα, στον οποίο είχαν δώσει κλήση για υπέρβαρο όχημα.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του βυτιοφόρου της εταιρείας πετρελαιοειδών, ακινητοποιήθηκε από τον αρχιφύλακα της Τροχαίας Αιγάλεω, ο οποίος φέρεται να του βεβαίωσε παραβάσεις ύψους 10.500 ευρώ και του πήρε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ύψος του ποσού και οι παραβάσεις να ήταν ένα «τέχνασμα» προσέγγισης του ιδιοκτήτη, προκειμένου να καταβάλει μικρότερο ποσό για το «σβήσιμο». Ο οδηγός του οχήματος, θεωρώντας υπέρογκο το χρηματικό ποσό των παραβάσεων, αρνήθηκε να παραλάβει την κλήση και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας για το τι είχε συμβεί.Ο αρχιφύλακας φαίνεται να έπαιζε τον ρόλο του ενδιάμεσου ανάμεσα στον διοικητή της υπηρεσίας και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, από τον οποίο ζητήθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του σβήσουν την κλήση και να του επιστρέψουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ποσό θα έπρεπε να το δώσει σε έναν ιδιοκτήτη συνεργείου, ο οποίος με την παραλαβή του, θα ενημέρωνε τους αστυνομικούς και εκείνοι θα «τελείωναν» την υπόθεση.Μετά την παραλαβή των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης τον διοικητή της Τροχαίας Αιγάλεω, τον αρχιφύλακα και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. Οι ένστολοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος τους, ενώ χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button