ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: “Παραλάβαμε ανώνυμη εταιρεία, φτιάξαμε Δήμο” – Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου, την Κυριακή 21 Απριλίου. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε στήριξη στον εκλογικό αγώνα του Μιχάλη Σελέκου, ενός από τους 5 εκλεγμένους δημάρχους του κόμματος, ενώ από τη μεριά του ο δήμαρχος έστρεψε τα πυρά του κατά του Βαγγέλη Ντηνιακού και του Θοδωρή Σπηλιόπουλου. 

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός

«Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το Χαϊδάρι, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Ανέπτυξε τη θέση ότι «μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει». «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι το καινούργιο, το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στην αισιοδοξία και ανάταση «ακόμα και σε όσους δεν μας ψήφισαν» από την εκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στο Χαϊδάρι και σημείωσε ότι «στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία» οι κομμουνιστές δήμαρχοι «στάθηκαν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά με ακόμα περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα».

Να δοθούν τα 220 στρέμματα του Σκαραμαγκά στο λαό

Μιχάλης Σελέκος: "Παραλάβαμε ανώνυμη εταιρεία, φτιάξαμε Δήμο" - Επίθεση στην αντιπολίτευση 1Είπε ότι «ο λαός με μπροστάρη τους κομμουνιστές στο δήμο, αξίζει να παλέψει για να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης των 220 στρεμμάτων του προβλήτα του Σκαραμαγκά στο δήμο Χαϊδαρίου για ελεύθερη και δωρεάν χρήση από το λαό της περιοχής», με κάλυψη του συνόλου του απαιτούμενου ποσού για την ανάπλαση της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι και σε αυτά καθρεφτίζεται «η δήθεν “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και η “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ», και ταυτόχρονα τα Ναυπηγεία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει «καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, καταστροφή, δηλαδή, μεγάλων παραγωγικών δυνάμεων». «Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συνολικά η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, θα μπορούσε, με εργατική εξουσία και οικονομία να έχει μεγάλη συμβολή και ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε, αναπτύσσοντας στη συνέχεια της ομιλίας του την πρόταση του ΚΚΕ. «Μαίνεται ο ανταγωνισμός για τα μεγάλα ναυπηγεία της Αττικής και της Ελλάδας, μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων συμφερόντων», σημείωσε.

Μιχάλης Σελέκος: Παραλάβαμε ανώνυμη εταιρεία, φτιάξαμε Δήμο

Μιχάλης Σελέκος: "Παραλάβαμε ανώνυμη εταιρεία, φτιάξαμε Δήμο" - Επίθεση στην αντιπολίτευση 3

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε έναν απολογισμό της δημαρχιακής του πορείας, που σε λίγους μήνες κλείνει τα πέντε χρόνια. Όπως υποστήριξε ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία, όπου ο δημότης εκλαμβανόταν σαν πελάτης και μέσω της ανταποδοτικότητας έπρεπε να πληρώνει για οποιαδήποτε υπηρεσία του παρεχόταν.

Η οικονομική κατάσταση ήταν τραγική. Με μια μείωση 65% του προϋπολογισμού λόγω μνημονιακών πολιτικών καθώς και την απαγόρευση των προσλήψεων, ο Δήμος είχε μείνει «γυμνός» σε πολλές υπηρεσίες. Κρίσιμες δομές είχαν παραδοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ και ήταν υπό κατάρρευση. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός ήταν παμπάλαιος, ενώ υπήρχαν μεγάλα ανεξόφλητα χρέη, που μεταφέρθηκε η πληρωμή τους στη δική τους θητεία.

“Υπεύθυνη η Περιφέρεια για τα σκουπίδια”

Η Λαϊκή Συσπείρωση σαν εξουσία κράτησε στάση αντιπολίτευσης σε ό,τι μαυρίζει την καθημερινότητα του λαού, δηλαδή απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια. Μείωσε τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές στους συνδημότες. Κατάργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, για παιδιά πολλών οικογενειών. Μετά από μεγάλες πιέσεις και κινητοποιήσεις κατάφερε να ξεπαγώσει το αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών, που έπρεπε να γίνει από το 2006. Παράλληλα κατάθεσε και εκπόνησε τη μεγάλη αντιπλημμυρική θωράκιση και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει η πεζογέφυρα στο Παλατάκι. Βελτίωσε την καθαριότητα με την αγορά νέου στόλου οχημάτων, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε το σύνολο των κατοίκων. Επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που δεν υλοποίησε έναν κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων.

“Μεγάλα συμφέροντα”

Φτάνοντας στην εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου στο Χαϊδάρι, ο κ. Σελέκος είπε πως αυτό το διάστημα θα βγουν πολλοί με τρανταχτά προγράμματα και “θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια”.

“Όμως οι Χαϊδαριώτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Προσπαθούν κάποιοι μέσα από σχέδια επί χάρτου με αοριστίες και φανφάρες, να δείξουν ότι έχουν λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα. Όμως μεγάλα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτούς και ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Τους βάζουν να μιλάνε για τοπική ανάπτυξη, στήριξη της επιχειρηματικότητας για να κρύψουν πως στόχος τους είναι η συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από υπηρεσίες και υποδομές του Δήμου. Ρίχνουν τεράστια χρηματικά ποσά για τη στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου, για να τα ξαναπάρουν πίσω πολλαπλάσια”, τόνισε

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, “η υποκρισία, οι υποσχέσεις και το ψέμα, θα περισσέψουν αυτό το διάστημα. Ο χρηματισμός και η εξαγορά συνειδήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Καθήκον της δικής μας παράταξης είναι να βοηθήσει τα λαϊκά στρώματα να μην εγκλωβιστούν σε συνδυασμούς και παρατάξεις, που θα θελήσουν να ξεπουλήσουν όλο το Χαϊδάρι”.

Για Β. Ντηνιακό: “Πολλές οι μεταγραφές, αλλά η ομάδα δεν τραβάει”

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Ντηνιακό υποστήριξε πως “έχει ρίξει πολλά λεφτά, έχει κάνει πολυδάπανες μεταγραφές, αλλά η ομάδα δεν τραβάει. Είναι πρόθυμος να λειτουργήσει σαν ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Το νέο που ευαγγελίζεται είναι η επιστροφή στα παλιά”. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Σελέκο, “να ξαναφέρουν στο Χαϊδάρι το ρουσφέτι, τον αυταρχισμό, τα έργα βιτρίνας και όχι ουσιαστικές υποδομές”.

Για Θ. Σπηλιόπουλο: «Ο εκπρόσωπος της Δούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Μιλώντας για τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο, τον χαρακτήρισε ως “έναν καθαρόαιμο απολογητή της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Προσπαθεί να τους βγάλει λάδι για την αντιλαϊκή τους πολιτική, μεταφέροντας την ευθύνη στο Δήμο”.

Ο δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με μήνυμα νίκης: «Το ηρωικό Χαϊδάρι θα δώσει και πάλι τη δική του απάντηση. Με τη σιγουριά της νίκης, καλή δύναμη και καλό αγώνα στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές».

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button