ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Μείωση των ανισοτήτων και κοινωνική συνοχή στην Υγεία”

Mε τον πήχη ψηλά θα επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το ΕΣΥ ανέφερε ο νέος Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα πολλές πτυχές που αφορούν στην Υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών να μείνουν άλυτες. Έτσι, κρίσιμα ζητήματα χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Μεταξύ των επόμενων κινήσεων στο πεδίο της Υγείας είναι η αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, η πρόσληψη 10.000 ατόμων προσωπικού, κυρίως νοσηλευτών. Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας προτεραιότητα αποτελούν τόσο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και η Πρόληψη, «ώστε όπως γίνεται με τον καρκίνο του μαστού να φτάσει η πρόληψη παντού», όπως είπε.

Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ με σκοπό ταχύτερες διακομιδές, νοσοκομειακή περίθαλψη, νέος τρόπος διοίκησης μέσω κριτηρίων επιλογής διοικητών είναι βήματα που θα γίνουν την επόμενη ημέρα της Υγείας.

5920906

«Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου για το κρίσιμο αυτό υπουργείο, την καίρια αυτή στιγμή είναι για εμένα μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη», δήλωσε, και πρόσθεσε ότι για όλες τις παρεμβάσεις που θα προωθηθούν στην Υγεία έχει εξασφαλσιτεί 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% των συνολικών του δαπανών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση δούλεψε για την Υγεία. Ως αποτέλεσμα, έχει αυξηθεί η δαπάνη για την Υγεία στα 5,2 δις ευρώ σε σχέση με 3,9 ευρώ, το προσωπικό είναι περισσότερο και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι διπλάσιες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους του συνεργάτες, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία έλειπε από την τελετή παράδοσης – παραλαβής λόγω κορωνοϊού. Τη χαρακτήρισε ως «άξια Αναπληρώτρια». Για τον Υφυπουργό, Μάριο Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι τον παρακολουθούσε στενά την περίοδο της πανδημίας, ενώ για τον Υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο σημείωσε ότι είναι άξιος επιστήμονας, φίλος του και έμπειρος πολιτικός.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε το στίγμα των αρμοδιοτήτων. Συγκεκριμένα, η κυρία Αγαπηδάκη θα χειριστεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και την Πρόληψη, ο κ. Θεμιστοκλέους τη νοσοκομειακή περίθαλψη και ο κ. Βαρτζόπουλος ως Ψυχίατρος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ψυχικής Υγείας, στο οποίο έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση δίνει μεγάλη προτεραιότητα.

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Αναστασία Κοτανίδου, ο νέος Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι της αξίζει μια δημόσια αναγνώριση για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. 

Η κυρία Κοτανίδου στη σύντομη ομιλία της ανέφερε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένας έμπειρος πολιτικός. «Όταν πριν ένα μήνα μου προτάθηκε να αναλάβω τη θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας ήμουν διστακτική», δήλωσε, και πρόσθεσε ότι ήταν ένας μήνας όχι εύκολος. Υπήρξαν διάφορα προβλήματα τα οποία με σκληρή δουλειά ξεπεράστηκαν, είπε. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button