Στο “τριπάκι” της ελληνικής κουζίνας: Αυτό είναι το μεζεδοπωλείο με αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας στα δυτικά

Το ελληνικό φαγητό “έξω” λίγα μέρη του κόσμου μπορούν να το συναγωνιστούν. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Το καλό είναι ότι μια νέα γενιά εστιατόρων και μαγείρων μπαίνει στο “τριπάκι” της ελληνικής κουζίνας, δημιουργώντας πάνω στις γεύσεις και ψάχνοντας το καλό ελληνικό υλικό.
Ένα τέτοιο μεζεδοπωλείο βρήκαμε στο κέντρο του Χαϊδαρίου, την οποία γνωρίζαμε σαν στέκι φαγητού από παλιά, πλέον όμως μιλάμε για μια εντελώς νέα άφιξη και φρέσκια πρόταση. Η νεολαία δίνει αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη Θανάση Βαϊάκη να προσέχει κάθε λεπτομέρεια και τον σεφ Χρήστο Καζάνη να επιμελείται το μενού. Το σέρβις είναι άψογο και… χαμογελαστό.

λάδι τρούφας και κεφαλοτύρι τριμμένο. Από τα πολύ δυνατά…
Θα λοξοδρομήσεις μόλις μερικά βήματα από την περατζάδα της Στρ. Καραϊσκάκη και θα βρεθείς στο σωστό σημείο για ένα πλούσιο γευστικό ταξίδι που σχεδιάζεται με γνώση, μεράκι και αγάπη. Μιλάμε για το μεζεδοπωλείο Ελλήνων τα…ξύδια και θα μοιραστούμε μαζί σας μια αξιόλογη γευστική εμπειρία.


Είμαστε ευτυχείς που ήρθε η στιγμή να το επισκεφθούμε, γιατί απολαύσαμε μία θετική εμπειρία που ξεκίνησε από τον φιλόξενο χώρο και επεκτάθηκε στις γεύσεις που δοκιμάσαμε από την πρώτη ως την τελευταία μπουκιά!

Για την περίπτωση, πολύ καλό κρασί χύμα μοσχοφίλερο.
Αρκετοί προτιμούν ημίγλυκο, που τελευταία γνωρίζει μια νέα άνθιση στα τραπέζια.
Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από τα πιάτα που δοκιμάσαμε την συγκεκριμένη ημέρα στο Ελλήνων τα…ξύδια και αν δεν το έχετε ακόμα ανακαλύψει, προτείνουμε να το βάλετε στον χάρτη χωρίς δισταγμό.
Το μεζεδοπωλείο Ελλήνων τα…ξύδια βρίσκεται στην Ν. Πλαστήρα 32 και έχουμε πολλά ακόμα να πούμε για τα νέα πρόσωπα που το τρέχουν και τα γευστικά ταξίδια που προσφέρει.

Ελλήνων τα…ξύδια: Κλείνετε το τραπέζι σας στο 210 5815910 και on line https://bit.ly/4iVESHQ & άλλες πλατφόρμες. ΠΣΚ & γιορτές με ζωντανή μουσική



πράσινο μήλο και γραβιέρα Νάξου.
