ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μένουν σπίτι”, με θετικές σκέψεις και όρεξη για προπόνηση οι Χαϊδαριώτες αθλητές

 

Του Χρήστου Τσούνη

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τι κάνουν οι αθλητές μας όλο αυτό τον καιρό; Πώς γυμνάζονται; Πώς περνούν το χρόνο τους μένοντας στο σπίτι; Μας μιλούν ο Κώνσταντίνος Τσιάβος και η Αφροδίτη Κατσιάρα. 

Μέρος 1ο

Κωνσταντίνος Τσιάβος, τεχνική κολύμβηση – Α.Ε. Χαϊδαρίου

"Μένουν σπίτι", με θετικές σκέψεις και όρεξη για προπόνηση οι Χαϊδαριώτες αθλητές 3

«Γυμνάζομαι καθημερινά μέσα στο σπίτι μόνος μου, χρησιμοποιώντας λάστιχα γυμναστικής, αλτήρες, μπάλα και στρώμα για ασκήσεις εδάφους, καθώς και τον διάδρομο τρεξίματος. Ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα που μου δίνουν οι προπονητές μου, ο Φραγκίσκος Σιάμος και ο Αντώνης Δαλαμάγκας. Καθημερινά επικοινωνούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό γιατί διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στο σπίτι για πολύ καιρό ακόμα. Μακριά από το στοιχείο μας, που είναι το νερό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προπόνηση που κάνω. Ξέρω καλά πώς ότι κι αν κάνω δεν είναι άσκοπο και μπορώ να πω ότι δεν είναι μάταιη η προσπάθεια που καταβάλω. Η προπόνηση που κάνω δεν είναι η κατάλληλη για το άθλημα μου, αλλά σαφώς δεν έχω όλα τα στοιχεία για την δόμηση μιας πλήρους και ολοκληρωμένης προπόνησης. Η κύρια προπόνηση ενός κολυμβητή είναι μέσα στη πισίνα.

"Μένουν σπίτι", με θετικές σκέψεις και όρεξη για προπόνηση οι Χαϊδαριώτες αθλητές 5

Η ζωή μου μέσα στο σπίτι σαφώς είναι πολύ μονότονη και περνά δύσκολα ο χρόνος, διότι στη καθημερινότητα μου πριν τα περιοριστικά μέτρα ήμουν πολύ δραστήριος. Προσπαθώ όμως να μην αλλάξω τίποτα από όλο αυτό. Εκτός από την γυμναστική που κάνω τα απογεύματα, κάθε πρωί και έως το μεσημέρι παρακολουθώ τις διαλέξεις των μαθημάτων του πανεπιστημίου μου, που συνεχίζονται κανονικά μέσω διαδικτυακών μαθημάτων. Βλέπω διάφορα βίντεο και από δικούς μου παλιούς αγώνες, αλλά κυρίως από διεθνείς αγώνες (παγκόσμια – πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα). Αυτό με βοηθάει πολύ στο να μην χάνω το στόχο μου αυτή τη δύσκολη φάση που βιώνουμε όλοι εμείς οι αθλητές.

"Μένουν σπίτι", με θετικές σκέψεις και όρεξη για προπόνηση οι Χαϊδαριώτες αθλητές 7

Επίσης μιλάω με φίλους μου με βιντεοκλήσεις και ασχολούμαστε με εργασίες από μαθήματα του πανεπιστημίου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συναντιόμαστε… Άλλωστε όλοι έχουν γυρίσει πίσω στους τόπους τους. Σίγουρα ο χρόνος δεν περνάει καθόλου εύκολα μέσα στο σπίτι, αλλά προσπαθώ να τον αξιοποιώ σωστά κάνοντας διάφορα πράγματα. Έτσι νιώθω πως δεν έχει σταματήσει ο χρόνος στην παλιά μου καθημερινότητα που ήμουν αρκετές ώρες εκτός σπιτιού κάνοντας πολύ πιο παραγωγικά πράγματα σε σχέση με αυτή την περίοδο».

Αφροδίτη Κατσιάρα, κολυμβήτρια – Α.Ε. Χαϊδαρίου

«Προσπαθώ να κρατήσω την φυσική μου κατάσταση σε καλό επίπεδο. Γυμνάζομαι καθημερινά. Πηγαίνω για τρέξιμο, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, συνήθως μόνη μου και κάποιες φορές με παρέα κρατώντας πάντα απόσταση και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

"Μένουν σπίτι", με θετικές σκέψεις και όρεξη για προπόνηση οι Χαϊδαριώτες αθλητές 9

Ο εξοπλισμός που διαθέτω είναι ελάχιστος (κάποια βαράκια, λάστιχο γυμναστικής). Γυμνάζομαι με συνδυαστικές, ισομετρικές ασκήσεις βελτιώνοντας έτσι και την διαχείριση του σώματος μου.

Δυστυχώς ως αθλήτρια της κολύμβησης βρίσκομαι έξω από το στοιχείο μου. Κάνοντας προπόνηση έξω από το νερό, προσπαθώ να κρατηθώ όσο μπορώ σε καλή φόρμα σε συνδυασμό με καλή διατροφή, έτσι ώστε όταν επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η προσαρμογή μου. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και δεν ξεχνάω τους στόχους μου, ώστε να μην με επηρεάζει αρνητικά αυτή η κατάσταση.

Όταν έχεις συνηθίσει σε ένα τόσο «βαρύ» πρόγραμμα είναι δύσκολο να συμβιβαστείς σε μια «άδεια» καθημερινότητα. Κάνω πράγματα που είχα αμελήσει λόγω του δύσκολου προγράμματός μου. Παρακολουθώ τα διαδικτυακά μαθήματα της σχολής μου και πέρα από αυτό προσπαθώ να περνάω ποιοτικά τον χρόνο μου ακούγοντας μουσική, βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας βιβλία, κάτι το οποίο δεν είχα τον χρόνο να το κάνω πριν. Η μόνη επαφή που έχω με τους φίλους μου είναι για άθληση σε εξωτερικό χώρο. Εκτός από αυτό κρατάω επαφές με φίλους και με συγγενείς μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση που ζούμε, αλλά θέλει προσοχή, θετικές σκέψεις και υπομονή ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή όλα θα γίνουν όπως πρώτα».

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button