ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη παρέμβαση σε Διομήδειο Κήπο, Αιγάλεω, Ποικίλο

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού δάσους, δημιουργίας στεγασμένων αντιπυρικών ζωνών και συντήρησης δασικού οδικού δικτύου, στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ANTINERO III.

Τα έργα υλοποιούνται σύμφωνα με εγκεκριμένες μελέτες του Δασαρχείου Αιγάλεω και τεχνικές εκθέσεις του Βοτανικού Κήπου ενώ και οι δύο φορείς ασκούν την απαιτούμενη επίβλεψη.

 Το έργο με τίτλο «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών – Antinero III» αφορά στις απαραίτητες δράσεις που απαιτείται να υλοποιηθούν για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από καταστροφικές πυρκαγιές και, κατ’ επέκταση, τη θωράκιση (από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς) των οικισμών, των αρχαιολογικών χώρων, των κτιριακών, βιομηχανικών και λοιπών εγκαταστάσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται εντός ή πλησίον αυτών.

Παρόμοιες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν και σε σημαντικές επιφάνειες στις λοιπές δασικές εκτάσεις του όρους Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους.

Μεγάλη παρέμβαση σε Διομήδειο Κήπο, Αιγάλεω, Ποικίλο 3

Την πρώτη ημέρα των εργασιών κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος υπό τον Διοικητή του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, επιθεώρησε τις εργασίες.

Κύριος σκοπός των εργασιών καθαρισμού συστάδων δάσους κοντά σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, είναι η επιλεγμένη αφαίρεση της παρεδαφιαίας βλάστησης και ανύψωση της κόμης των δέντρων που έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό τόσο του κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς όσο και σε περίπτωση έναρξης, την εξέλιξή της ως επικόρυφης.  

Μεγάλη παρέμβαση σε Διομήδειο Κήπο, Αιγάλεω, Ποικίλο 5
Μεγάλη παρέμβαση σε Διομήδειο Κήπο, Αιγάλεω, Ποικίλο 7
Μεγάλη παρέμβαση σε Διομήδειο Κήπο, Αιγάλεω, Ποικίλο 9

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button