ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με ένα κατάστημα μένει η Τράπεζα Πειραιώς στο Χαϊδάρι – Ποιο κλείνει

Από τη μία πλευρά η ζωή μας “ηλεκτονικοποιείται” υπερεντατικά, ενώ από την άλλη οι διοικήσεις όλων των τραπεζών υπηρετούν με προσήλωση την επιχειρηματική απόφαση της μείωσης του κόστους λειτουργίας, της οποίας βασική παράμετρο αποτελούν οι μισθοί, αλλά και τα ενοίκια κτηρίων. Έτσι μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα. Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα. 

Σχετικό με την ισχυρή τάση συρρίκνωσης του δικτύου είναι αυτό που συμβαίνει στην γειτονική Αγία Βαρβάρα, όπου δεν λειτουργεί πια κανένα απολύτως υποκατάστημα οποιαδήποτε τράπεζας! Σε μια πόλη 35.000 κατοίκων δεν έμεινε καμία από τις τέ4σσερις συστημικές τράπεζες και άφησαν πίσω τους (όχι όλες) μερικά μηχανήματα ΑΤΜ. Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Συνδικαλιστές της Τράπεζας πειραιώς θεωρούν ότι η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων έγινε προκειμένου να δημιουργηθεί “κλίμα” εν όψει της επικείμενης εθελουσίας εξόδου. Πράγματι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση, εκτιμά ο οικονομικός Τύπος.

Στο Χαϊδάρι θα κλείσει το υποκατάστημα της οδού Καραϊσκάκη και Κερασούντος και στο εξής θα λειτουργεί μόνο αυτό της Αγωνιστών Στρατοπέδου. Για την πολλούς πελάτες η εξέλιξη αυτή σημαίνει λίγα πράγματα, γιατί ήδη κάνουν τις συναλλαγές με e banking. Σε αρκετούς όμως, κυρίως ηλικιωμένους, σίγουρα θα φέρει ταλαιπωρία.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με εργαζόμενους του υποκαταστήματος της Καραϊσκάκη, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Μας είπαν ότι υπάρχει μεταξύ τους προβληματισμός για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς πρέπει να σκεφτούν αν θα δεχτούν την εθελούσια έξοδο ή θα μετακινηθούν αλλού. “Έζησα την εποχή (δεκαετία 1990) που οι τρπαέζες άνοιγαν όπως σήμερα τα καφέ. Τι να κάνουμε, οι εποχές αλλάζουν…”, μας είπε ένας από τους συνομιλητές μας. Πράγματι, τότε η οικονομική ανάπτυξη είχε συνδεθεί με το άνοιγμα υποκαταστημάτων ακόμη και ξένων τραπεζών, ενώ τώρα η “μετάβαση στη νέα εποχή” συντελείται διά των τραπεζικών λουκέτων.

Ήδη δύο από τους υπαλλήλους έχουν φύγει από την Κερασούντος για το κατάστημα της Αγωνιστών Στρατοπέδου. Ελπίζεται ότι αυτό θα στελεχωθεί επαρκώς, ώστε να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button