ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ράντζα στο Αττικό”

 

“Ράντζα και άθλιες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών στο Αττικό. Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικό», οι οποίοι καταγγέλλουν για άλλη μία φορά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών κατά τις ημέρες της εφημερίας, αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των γιατρών και των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων στο Αττικό, σε κάθε εφημερία το θεραπευτήριο παθαίνει μπλακάουτ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν 150 και πλέον ράντζα και φορεία με ασθενείς -μεταξύ των οποίων και διασωληνωμένους-, που συνωστίζονται στους θαλάμους ή βγαίνουν στους διαδρόμους.

«Από τις 15 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι οκτώ εννιά, χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Γιώργος Σιδέρης. Οι κενές οργανικές θέσεις στο Αττικό είναι 350 έως 500 με συνέπεια να μη «βγαίνουν» οι βάρδιες και όλα τα τμήματα να έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας. Ενδεικτική των ελλείψεων σε προσωπικό είναι η συνεχής παραβίαση των ωραρίων εργασίας, ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις «εργασιακού κανιβαλισμού» για παράδειγμα το ίδιο άτομο να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε έναν μήνα!

Οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών πραγματοποιούνται από δύο νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής με έναν εκπαιδευόμενο. Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, υπάρχουν λύσεις όπως η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι του θεραπευτηρίου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button