Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος. Εκατοντάδες φορείς, σωματεία και χιλιάδες απλοί πολίτες, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.

Απόστολος Καραπέτρος

Στο προσκλητήριο δηλώνει παρούσα και η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, με έδρα το Χαϊδάρι. Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο πρόεδρος του εθνικοτοπικού συλλόγου της πόλης μας, κ. Απόστολος Καραπέτρος, μας ανέφερε πως τα μέλη του Συλλόγου έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται.

Ετοίμασαν ήδη τέσσερα πανό που αναγράφουν το όνομα του σωματείου, ενώ πολλοί θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο με σημαίες και λάβαρα. Ένα μάλιστα από τα πανό τους είναι τεραστίων διαστάσεων και απεικονίζει τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 11:45 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Ηρώων. Στη συνέχεια μαζικά θα πάρουν το Μετρό για το Σύνταγμα.

Ο κ. Καραπέτρος καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και να βροντοφωνάξουν «Όλοι μαζί για την Μακεδονία». Τονίζει ακόμη πως οι Μακεδόνες δεν διεκδικούν κάτι και θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες, Σκοπιανούς, Βούλγαρους, Τούρκους, αρκεί να μην ενοχλούν.

Οι Έλληνες και ειδικά οι Μακεδόνες είναι ένας φιλόξενος λαός, που αγαπάει όλο τον κόσμο, μάς λέει. Του ζητήσαμε την εκτίμησή του για την έκβαση της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη.

– Η δική σας πρόβλεψη για το Σκοπιανό;
Πιστεύω πως δεν θα γίνει τίποτα. Όλα αυτά είναι τεχνάσματα.

– Πιστεύετε πως το κράτος των Σκοπίων θα πάρει τελικά το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο αυτής της λέξης;
Όχι. Θα παραμείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου