ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Οι Φιλόζωοι Χαϊδαρίου απαντούν στο “ΦΙΛΟΖΩΪΑ made in Greece”

Οι Φιλόζωοι Χαϊδαρίου απαντούν στο "ΦΙΛΟΖΩΪΑ made in Greece" 1


Σε δημοσίευμα της 11-4-2017 της εφημερίδας ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ με τίτλο “ΦΙΛΟΖΩΪΑ made in Greece” ένας «φανατικός αναγνώστης», όπως υπογράφει, προβληματίζεται μήπως μια αυτοσχέδια κατασκευή που έγινε για να προστατευτούν κάποια αδέσποτα ζωάκια του δήμου μας γίνει αρχή για αυθαίρετες κατασκευές! 

Επίσης, δηλώνει ότι προσβάλλεται η αισθητική της φυσικής ομορφιάς του χώρου και ρυπαίνεται το περιβάλλον!!!

Η αυτοσχέδια αυτή κατασκευή λοιπόν, έγινε φίλε αναγνώστη με μεγάλο κόπο και με εθελοντική εργασία κάποιων ανθρώπων που δεν επιβουλεύονται χώρους για καταπάτηση και εκμετάλλευση. Έγινε από εθελοντές φιλόζωους τις ώρες που επιστρέφουν κατάκοποι από την δουλειά τους και οι οποίοι δεν έχουν καμιά μα καμία απολαβή από αυτό, αντίθετα με τόσους άλλους που και σε χώρους πρασίνου αλλά και σε δημόσιους χώρους στήνουν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις τους!

Μόνο τους κίνητρο η αγάπη και η ευαισθησία για κάποια πλάσματα που κάποιοι άνθρωποι πέταξαν στους δρόμους και που κάποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξη τους. 

Αξιοθαύμαστο είναι γιατί στέκεστε φίλε αναγνώστη στο γεγονός ότι δεν είναι χλιδάτη κατασκευή. Αναρωτηθήκατε άραγε το γιατί;; Μήπως γιατί δεν υπάρχει καμία οικονομική βοήθεια των λίγων εθελοντών που φροντίζουν να ανακουφίζουν τα τόσα αδέσποτα του δήμου μας από το κρύο, από την βροχή από την πείνα και από την δίψα;

Όσο για την ρύπανση τι ακριβώς εννοείτε φίλε αναγνώστη;; Ότι τα αδέσποτα αυτά σκυλιά που κάθε μέρα βιώνουν χίλιους κινδύνους πάνω σε δρόμους που οι οδηγοί τρέχουν με απίστευτες ταχύτητες και θορύβους ρυπαίνουν το περιβάλλον;

Καθημερινά αυτά τα ζώα δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους!! Μία, μόνη εθελόντρια κουβαλάει μπιτόνια νερό για να μη πεθάνουν από την δίψα και οικονομικά στενάζει για να μη πεθάνουν από την πείνα. 

Τα αδέσποτα ζώα δεν είναι σκουπίδια. Τους αξίζει σεβασμός και φροντίδα από όλους μας και πρώτα από όλους από την πολιτεία, που μέχρι στιγμής δεν έχει καμιά μέριμνα για αυτά! Και φυσικά θ α έπρεπε ο δήμος να φροντίζει για την σίτιση ,το νερό, την στέγαση και ότι άλλο χρειάζεται για την ευζωΐα τους. Δυστυχώς όμως ούτε ο δήμος ούτε η πλειοψηφία των δημοτών ενδιαφέρονται ουδόλως για αυτές τις ψυχές, που κατά την γνώμη σας ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον!

Για την ολοκληρωμένη δε πληροφόρηση όλων αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Ν. 4235/14 άρθρο 46 παρ. ε «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».

Επίσης ο κ. Nikos Angelopoulos σχολίασε στην ιστοσελίδα μας: 


Εγώ έφτιαξα το συγκεκριμένο σπιτάκι και θεωρώ ότι είναι το μόνο καθαρό πράγμα στο συγκεκριμένο σημείο. Την ευθύνη την έχουν οι Δήμοι αλλά όχι ο δικός μας…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Φιλοζωία made in Greece!!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button