ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάχη για να αποκατασταθεί το ρεύμα μέχρι το απόγευμα

 

Το Χαϊδάρι δεν είναι πυρόπληκτο, δεν αντιμετωπίζει κάποια άλλη φυσική καταστροφή αλλά το κέντρο του δεν έχει ρεύμα εδώ και 20 σχεδόν ώρες!

Το μεσημέρι συναντήσαμε το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στη συμβολή της Καραϊσκάκη με την Φιλοπάππου κατά την προσπάθεια αποκατάστασης βλάβης του δικτύου και οι εργαζόμενοι μάς είπαν ότι είναι μια μεγάλη ζημιά που απαιτεί, όπως φαίνεται στη φωτό, εκσκαφή για να αλλάξει το καλώδιο που τροφοδοτεί την περιοχή ανάμεσα σε Καραϊσκάκη, Αγ. Στρατοπέδου, Παύλου Μελά και Πλαστήρα.

Η πρώτη προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη απέτυχε, γι΄ αυτό το συνεργείο προχώρησε το πρωί στη νέα εκσκαφή. Όπως μάς είπε ο επικεφαλής, η βλάβη εντοπίστηκε και αποκαθίσταται μέχρι τις 6.30 μμ.

Η βλάβη αποτελεί συνδυασμό υπερφόρτωσης δικτύου και παλαιότητας. Συγκεκριμένα, το Χαϊδάρι παίρνει ρεύμα από τη γραμμή που ξεκινάει από το Κέντρο Διανομής της οδού Επαύλεως και φτάνει μέχρι τον Πειραιά. Κάθε πρόβλημα του δικτύου σε κάποια περιοχή έχει επίπτωση σε άλλα σημεία και αυτό συνέβη εχτές το βράδυ στο κέντρο Χαϊδαρίου.

Μια επιπλέον δυσκολία σήμερα ήταν ότι αντί να εργάζονται δύο συνεργεία εργολάβων για να αντιμετωπίσουν μια απαιτητική βλάβη σαν αυτή, στους δρόμους της πόλης βρισκόταν μόνο ένα από το ΚΔ της οδού Επαύλεως, αφού η ΔΕΔΔΗΕ έχει στείλει το σύνολο των συνεργείων στις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας και της Κινέτας.

Μάχη για να αποκατασταθεί το ρεύμα μέχρι το απόγευμα 3

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, προσπάθησε με πίεση στη διοίκηση της εταιρείας να επιταχύνει την αντιμετώπιση της βλάβης, που δημιούργησε τόσο πολλά προβλήματα.

Ενδεικτικά, κάποια καταστήματα δεν άνοιξαν καθόλου σήμερα, ενώ είχαμε και μία κλοπή στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έκλεψαν το κατάστημα οπτικών του Παύλου Ειρηνάκη. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός λόγω της διακοπής ρεύματος δεν κατέβηκε το προστατευτικό ρολό του καταστήματος, έσπασαν με βαριοπούλες την πόρτα και παρόλο που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πρόλαβαν και άρπαξαν πολλά ζευγάρια γυαλιά πριν εξαφανιστούν και μάλιστα είχαν την ετοιμότητα να διαλέξουν τις πιο ακριβές μάρκες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button