ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λήξη στη δικαστική διαμάχη Ντηνιακού και Καπετανίδη – “Ατυχές παρελθόν”

Τίτλους τέλους έβαλε ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός στη δικαστική διαμάχη με τον Στράτο Καπετανίδη. Το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου επρόκειτο για άλλη μια φορά να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση, στο Ζ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές, αλλά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε καν να ξεκινήσει.

Κατηγορούμενοι ήταν ο Βαγγέλης Καπετανίδης για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και ο πατέρας του Στράτος για συκοφαντική δυσφήμηση. Επρόκειτο να διεξαχθούν οι δύο δίκες ξεχωριστά με διαδοχικά νούμερα 7 και 8. Κατά την έναρξη και ανάγνωση των δικαστικών υποθέσεων ο Βαγγέλης Ντηνιακός και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αναστάσιος Μακρής, γνωστοποίησαν στην πρόεδρο του δικαστηρίου πως έγινε ανάκληση των εγκλήσεων που υπέβαλαν κατά των δύο κατηγορουμένων.

Βαγγέλης Ντηνιακός: «Αναγνωρίζω την ειλικρινή μεταμέλεια»

ΤΟ “Χαϊδάρι Σήμερα” έδωσε το παρόν στο δικαστήριο και ζήτησε από τις δύο πλευρές να σχολιάσουν την έκβαση της υπόθεσης. Ο κ. Ντηνιακός περιορίστηκε να πει πως η πλευρά Καπετανίδη επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και αυτός ήταν ο λόγος της απόσυρσης των μηνύσεων.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Αφορούσε ανώνυμη δημοσίευση παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014 στο διαδίκτυο, την οποία η παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού θεώρησε συκοφαντική. Υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων από τον θιγόμενο Βαγγέλη Ντηνιακό και διεξήχθη έρευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Πράγματι βρέθηκε ο υπολογιστής από τον οποίο έγινε η ανάρτηση. Ανήκε στον νεαρό Βαγγέλη Καπετανίδη. Έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο.

Στράτος Καπετανίδης: «Ατυχές παρελθόν»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Στράτου Καπετανίδη προς τον Βαγγέλη Ντηνιακό:

«Εκτιμώντας ψύχραιμα και νηφάλια όλα όσα διαμείφθηκαν την προεκλογική περίοδο του 2014 και έχοντας γνωρίσει από κοντά τον Βαγγέλη Ντηνιακό, αναγνωρίζω ότι οι ενέργειές μου οφειλόταν στην σκληρή και υπερβολική αντιπαράθεση των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν ατυχές παρελθόν, που ομολογώ ότι δεν έπρεπε να υπάρξει.
Σχετικά με τον υιό μου Βαγγέλη Καπετανίδη, ουδεμία ανάμιξη είχε στην όλη διαδικασία και η εμπλοκή του οφείλεται στη συμπτωματική ύπαρξη της οικογενειακής τηλεφωνικής γραμμής στο όνομα του. Παρόλα αυτά η αναγνώριση και εκτίμηση τόσο του ιδίου όσο και εμού στο πρόσωπο του Βαγγέλη Ντηνιακού είναι δεδομένη και ειλικρινής».

Σχετικά δημοσιεύματα: Στα δικαστήρια Ντηνιακός – Καπετανίδης για ανώνυμη δημοσίευση στο διαδίκτυο  /   Δικαστική διαμάχη Ντηνιακού – Καπετανίδη για ανώνυμες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button