ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση ενός συγκινητικού έργου αλληλεγγύης – Τι απομένει

Αθόρυβα τους τελευταίους μήνες αναπτύσσεται στο Χαϊδάρι μια σπάνια δράση αλληλεγγύης, για την υποστήριξη της οικογένειας της μικρής Σοφίας, την οποία το Χαϊδάρι βοήθησε να περπατήσει συγκεντρώνοντας χρήματα για να εγχειριστεί. Πέρα από την προσπάθεια βοήθειας στις ανάγκες της καθημερινότητας της οικογένειας, ομάδες αλληλεγγύης χτίζουν – αποπερατώνουν το σπίτι της στα όρια Χαϊδαρίου – Αιγάλεω, ώστε να απαλλαγεί από το βάρος του ενοικίου και να μην βρεθεί στον δρόμο.

Λίγος δρόμος ακόμη υπολείπεται και ο Φώτης Δημήτρουλας αναλύει τι έχει γίνει και τι απομένει για να μπει στο σπίτι της η οικογένεια:

Αρκετό καιρό δίνουμε αγώνα για τις βασικές ανάγκες της μικρής Σοφίας και της οικογένειας της.

Ρεύμα, ενοίκιο, τρόφιμα, εξετάσεις του παιδιού που δεν καλύπτονται ή δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σε δημόσια νοσοκομεία.

Όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν ποσά από αυτοοργανωμενες δράσεις αλληλεγγύης ώστε να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια και ενώ και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είναι ΑΜΕΑ και οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.

Ταυτόχρονα με την στήριξη στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να φύγει το βασικό βάρος της στέγασης από πάνω τους και τα τελευταία δύο χρόνια αναλάβαμε να βοηθήσουμε στο χτίσιμο ενός σπιτιού.

Μετά από αρκετή δουλειά αλλά και καθυστερήσεις λόγω συνθηκών, με ανθρώπους που δούλεψαν και στήριξαν με τον τρόπο τους το εγχείρημα καταφέραμε να φτάσουμε σχεδόν στο τέλος.

Το σπίτι για να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο να κατοικηθεί καθώς πιέζει ο χρόνος η οικογένεια να βρεθεί στον δρόμο θα χρειαστούν 6.000€ ώστε να πληρωθούν υλικά και εργατικά.

Κρατικοί φορείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά περιμένοντας το αναπόφευκτο.

Για αυτό τον λόγο θα ακολουθήσουν μέσα σε αυτόν τον μήνα δράσεις αλληλεγγύης καθώς και αρκετά μαγαζιά που θα στηρίξουν για να ολοκληρώσουμε αυτό που με κόπο και χρόνο ξεκινήσαμε.

Κανένας μόνος του ποτέ και πουθενά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button