ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΕΝΕΣΙΜΟ LIFTING ME PDO. Γράφει η Βενετία Μπλιάμπτη – Βαλακώστα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Ευχαριστούμε την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Βενετία Μπλιάμπτη, που ειδικεύεται στο ΕΝΕΣΙΜΟ LIFTING ME PDO, για την ενημέρωση που μάς παρέχει για όλα όσα πρέπει  να ξέρουμε για την καινοτόμο αυτή μέθοδο.


ΕΝΕΣΙΜΟ LIFTING ME PDO. Γράφει η Βενετία Μπλιάμπτη - Βαλακώστα, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος 1
Γράφει η δρ
Βενετία Μπλιάμπτη, Βαλακώστα* 

Όταν η χαλάρωση στο πρόσωπο αρχίζει να γίνεται απειλητική αλλά η ιδέα μιας επεμβατικής λύσης φοβίζει, τότε η εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας σίγουρα είναι η ιδανικότερη λύση. 

Πλέον είναι δυνατή η στήριξη του χαλαρού δέρματος χωρίς να απαιτούνται τομές και ράμματα, παρά μόνο λεπτές βελόνες.

Πρόκειται για την εφαρμογή των εξειδικευμένων νημάτων PDO τα οποία τοποθετούνται στο δέρμα με τη βοήθεια μιας πολύ εύκαμπτης βελόνας προκειμένου να ανορθώσουν τους ιστούς και να βελτιώσουν  την υφή του δέρματος.

Τα νήματα PDO (polydioxanone) είναι κατασκευασμένα από ένα βιοσυμβατό απορροφήσιμο υλικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην χειρουργική ως απορροφήσιμα ράμματα. 


ΠΩΣ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ:
Τα νήματα PDO εισάγονται στο δέρμα με λεπτές εύκαμπτες βελόνες και ανάλογα με το σημείο στο οποίο θέλουμε να δράσουμε, τοποθετούνται με ιδιαίτερο  κάθε φορά τρόπο, ώστε να σχηματίζεται ένα πλέγμα στήριξης  των ιστών. Οι βελόνες στην συνέχεια απομακρύνονται, ενώ τα νήματα παραμένουν, δίνοντας την εκκίνηση για την κινητοποίηση των ιστών.
Η αρχόμενη ανόρθωση του δέρματος είναι άμεσα αντιληπτή, ωστόσο τα αποτελέσματα βελτιώνονται διαρκώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς τα νήματα απορροφώνται.

ΠΩΣ ΔΡΑ:
Έρευνες έχουν αποδείξει πως το συστατικό των PDO χαλαρώνει τους μύες και τους τένοντες αλλά κυρίως κινητοποιεί τη διαδικασία της νεοκολαγέννεσης. Ο ερεθισμός που προκαλείται από την εφαρμογή της βελόνας αλλά και η παρουσία των νημάτων διεγείρουν μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασης με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθώς τα νήματα απορροφώνται δημιουργείται ένα νέο φυσικό πλέγμα που στηρίζει και ανορθώνει τους ιστούς.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:
Η χρήση των νημάτων είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στον λαιμό. Χαρακτηριστική είναι η εφαρμογή τους:
• στις ρινοπαρειακές περιοχές
• στις χαλαρές «γραμμές πικρίας» στο πιγούνι
• στην βελτίωση των πτωτικών άνω βλεφάρων
• στην ανόρθωση των παρειών
• στον επαναπροσδιορισμό του οβάλ προσώπου
• στην βελτίωση της μεγάλης χαλάρωσης κάτω από το πιγούνι αλλά και το σώμα όπως:
• στους βραχίονες
• στο ντεκολτέ
• στην κοιλιά
• στους μηρούς
• στους γλουτούς

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ:
Αμέσως μετά την εφαρμογή είναι ορατή η αρχική ανόρθωση, αλλά τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες φτάνοντας μέχρι και 1,5 χρόνο καθώς συνεχίζεται η παραγωγή καινούριου κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικου οξέος. Τα νήματα απορροφώνται σταδιακά καθώς υδρολύονται σε CO2 και   H2O   μέσα στους επόμενους 8-10 μήνες.


ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του. Μπορεί να παρατηρηθούν μικρές εκχυμώσεις και ήπιο οίδημα που αποδράμουν σύντομα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
i.    Μη επεμβατική και ασφαλής εφαρμογή χωρίς  παρενέργειες
ii.    Σύντομος χρόνος θεραπείας, ανάλογα με τις περιοχές εφαρμογής από (15’ – 60’)
iii.    Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
iv.    Συνεχής βελτίωση των αποτελεσμάτων μέσα στους επόμενους μήνες
v.    Εύκολη και άνετη εφαρμογή με ελάχιστο πόνο

Το ενέσιμο PDO lifting είναι μία εξατομικευμένη θεραπεία που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ασθενούς ανά πάσα στιγμή…

Εξαιρετικός είναι ο συνδυασμός με ραδιοσυχνότητες και Palomar Ftactional laser περίπου 15 ημέρες μετά την θεραπεία. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιούμε την ικανότητα ανάπλασης των ιστών και ενισχύεται η σφριγηλότητα του δέρματος.

* Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Αγ. Στρατοπέδου 76, Χαϊδάρι
Τηλ: 210 5326276

www.bliamptivenetia.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button