ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Λευκός καπνός” στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης

Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου η πρόταση της δημοτικής αρχής για τα τέλη των καταστημάτων μαζικής εστίασης, αίροντας την σχετική εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και καιρό, καθώς στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε καταψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε με διαφοροποιημένη θέση το Σωματείο των καταστηματαρχών, την οποία ακολούθησαν κάποιες παρατάξεις της μειοψηφίας.

Μετά λοιπόν και από παρέμβαση του Σωματείου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο του 2020, δηλαδή την περίοδο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση το κλείσιμό τους, λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να πάρει πολιτική απόφαση πως από 1η Ιουνίου έως και 30 Νοεμβρίου οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα έχουν έκπτωση 50% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Το θέμα θα συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και αναμένεται να εγκριθεί.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι σύμφωνες με το άρθρο 65 του Νόμου 4688 που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορά τουριστικές διατάξεις.

Με τις θέσεις της διοίκησης Ντηνιακού συμπορεύτηκαν οι παρατάξεις Σπηλιόπουλου και Ασπρογέρακα, δίνοντας θετικές ψήφους. Αντίθετα, οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δήλωσαν πως συμφωνούν για την τρίμηνη απαλλαγή (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος), επέμεναν όμως για έκπτωση 50% σε όλα τα δημοτικά τέλη (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, τραπεζοκαθίσματα) των συγκεκριμένων επιχειρήσεων μέχρι 31/12/2020.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Εκ μέρους του Σωματείου μετείχε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Χούτας, που φάνηκε ικανοποιημένος από την απόφαση.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν διαφωνίες εντός του Σωματείου των καταστηματαρχών, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να συνταχθούν με τη θέση που μειοψήφισε, δηλαδή για ευρύτερες απαλλαγές. Θυμίζουμε ότι το αρχικό αίτημα των καταστηματαρχών ήταν η ολική απαλλαγή από δημοτικά τέλη (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, τραπεζοκαθίσματα) μέχρι το τέλος του έτους. Τελικά, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο συμβιβασμός ήρθε με την υιοθέτηση της μείωσης της επιβάρυνσης από τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 50%.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button