ANIMALSΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λευκό τιγράκι: Σύνδεση με το εμπόριο άγριας πανίδας στο Σχιστό

Η ευθανασία που έγινε στο λευκό τιγράκι, το οποίο είχαν εγκαταλείψει σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση. Ο ιδρυτής του Πάρκου συνδέει την προέλευσή του με το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας στο Σχιστό.

Έξι εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του και λόγω των αξεπέραστων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, οι κτηνίατροι που εξέτασαν τον ιατρικό φάκελό του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευθανασία ήταν μονόδρομος καθώς υπέφερε από έντονους πόνους.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας τη μικρή Χασίγια.

“Έσπαγαν τα πλευρά της ακόμη και με μικρές κινήσεις”

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκο, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές».

Ο κ. Λεσουέρ υποστήριξε ότι «το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωσηΜε κάποιες κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο «εύκολη». Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία ημέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμη και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις», διευκρίνισε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

“Έχουμε ανώνυμες καταγγελίες”

Σε ερώτηση για το πώς βρέθηκε το λευκό τιγράκι στο Αττικό Πάρκο, απάντησε ότι «υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνουθα τις καταθέσω εγώ στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν site που πωλούν λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις, σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο, όπως με τα ναρκωτικά, γίνεται με ανθρώπους, με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Ακόμα υποφέρω από τών Θάνατο τις Χασιγια , είμαι πολύ θλιμμένη.Ξερω ότι ήταν μονόδρομος, και συγχαρητήρια στο Αττικό Πάρκο για ότι έκανε έστω αυτές τις λίγες μέρες ένιωσε αγάπη και φροντίδα, τό άτυχο λευκό αγγελουδακι. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ.,,❤️

    1. όντως πολύ λυπηρό, αλλά αυτά που λένε ότι τα πουλάνε μέσω internet δεν παίζει, τώρα τα πληρώματα αποτελούνται κατά πλειοψηφία από αλλοδαπούς και κάποιοι από αυτούς έρχονται σε επαφή με άτομα που γνωρίζουν καί μεταφέρουν όπλα, ζώα, ναρκωτικά, κλπ γιατί οι μισθοί είναι πλέον χαμηλοί

    2. Συμφωνώ και υπογράφω την κάθε σας λέξη!!! Και εγώ είμαι πολυ στεναχωρημένη και θυμωμένη!!! Όταν άκουσα και διάβασα το ποσο υπέφερε αυτό το υπέροχο πλασματακι, πραγματικα έκλαιγα και θα την θυμάμαι για παντα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button