ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λαθρέμποροι άγριας ζωής στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… χίλια πουλιά κατασχέθηκαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 24 Σεπτεμβρίου, στο παζάρι του Σχιστού. Δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνουν οι αρχές στο παράνομο αυτό εμπόριο, αλλά οι λαθρέμποροι συνεχίζουν απτόητοι.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος άνδρες της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Συνελήφθησαν έξι άτομα που προωθούσαν στην παράνομη αγορά άγρια πουλιά συντροφιάς, διαφόρων ειδών όπως φλώροι, καρδερίνες, γαλιάντρες, κοτσύφια, αετομάχοι, καλόγεροι, κεφαλάδες. Η μέση τιμή πώλησης ανά «κεφάλι» είναι πέντε ευρώ.

Στο αυτόφωρο

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας και θα παραπεμφθούν για δίκη στο αυτόφωρο. Τα άγρια πουλιά και τα σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για την αιχμαλώτιση τους (ξόβεργες, δίχτυα, κλουβιά και άλλα σύνεργα), κατασχέθηκαν.

Στην ελευθερία

Στο χώρο όπου μεταφέρθηκαν τα πουλιά, έξω από το Α.Τ. Χαϊδαρίου, παραβρέθηκε εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, η κ. Μαρία Γανωτή. Όπως δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα», ο σύλλογος θα διαπιστώσει ποια από αυτά τα πουλιά είναι σε θέση να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στη φύση και ποια χρειάζονται περίθαλψη.

Να προσθέσουμε πως από τη νομοθεσία απαγορεύεται η κατοχή, η σύλληψη και η πώληση πουλιών της άγριας πανίδας.

A

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button