ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Βαγγέλης Ντηνιακός, λασπολόγος χωρίς όρια…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Σχετικά με το άρθρο στο «Χαϊδάρι Σήμερα» για τη διεκδίκηση από το Δήμο μας «Τέλους Χρήσης Υπεδάφους» και τις δήθεν ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014 – 2019, θέλουμε επιγραμματικά να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις:

1. Ο Δήμος εισέπραττε όλα τα νόμιμα ποσά που αφορούσαν εκσκαφές και εγκαταστάσεις σωληνώσεων – αγωγών – καλωδίων κλπ, μετά από εισήγηση για τη βεβαίωση και είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

2. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας (2014-2019), όπως βέβαια και στις προηγούμενες θητείες δημοτικών αρχών, αλλά και μέχρι το τέλος του 2022, της δημοτικής αρχής δηλαδή του κ. Ντηνιακού δεν υπήρξε καμία εισήγηση από τι αρμόδιες υπηρεσίες (τεχνική – οικονομική) για την ύπαρξη αγωγού των ΕΛΠΕ στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, ούτε βέβαια εισήγηση για την είσπραξη αντίστοιχου ποσού.

3. Το «Τέλος Χρήσης Υπεδάφους» έχει νομοθετηθεί με το Β.Δ. 24-9/20-10-1958, άρθρο13, όπου προβλέπεται ότι όποιος προτίθεται να χρησιμοποιήσει το υπέδαφος των κοινόχρηστων χώρων υποβάλλει πριν τη χρήση σχετική αίτηση στον οικείο Δήμο και ακολουθείται διαδικασία για την έγκριση, τον προσδιορισμό και την επιβολή του τέλους.

Ο Νόμος δηλαδή ισχύει από το 1958.

Ο κ.Ντηνιακός λοιπόν θα πρέπει να ανατρέξει στα πολλά χρόνια πίσω, όταν ασκούσαν διοίκηση Δήμαρχοι για δεκάδες χρόνια και να αναζητήσει ευθύνες γιατί δεν έκαναν τις ενέργειες που έπρεπε εκείνη την περίοδο, όταν δηλαδή έμπαιναν οι αγωγοί.

Τα τελευταία χρόνια κανένας στο δήμο δεν γνώριζε για την ύπαρξη αυτού του αγωγού. Να θυμίσουμε ότι ο κ.Ντηνιακός ήταν Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2014-12019. Αν το γνώριζε τότε, γιατί δεν το ανέφερε; Γιατί σιωπούσε;

4. Μέχρι τις 18 Δεκέμβρη 2022 που έγινε η συζήτηση του Προϋπολογισμού και όπου ο κ. Ντηνιακός ανέφερε, χωρίς στοιχεία, την διεκδίκηση αυτού του ποσού, δεν είχε ενημερώσει με κανένα τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύπαρξη του αγωγού, για το αν υπάρχει τεχνική μελέτη και τις διαδικασίες διεκδίκησης.

5. Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ.Ντηνιακός γιατί από το 2019 που είναι Δήμαρχος και για 3,5 ολόκληρα χρόνια δεν γνώριζε την ύπαρξη του αγωγού, ενώ η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έπρεπε να γνωρίζει;

6. Γιατί ο κ.Ντηνιακός δεν εισέπραξε το τέλος από το 2019 που ανέλαβε Δήμαρχος μέχρι σήμερα ;

7. Γιατί δεν έγινε η εγγραφή του ποσού των 1.300.000 Ευρώ που επικαλείται ο κ.Ντηνιακός στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023 ;

Οι Χαϊδαριώτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά την προσπάθεια του κ.Ντηνιακού να μετακυλίσει αλλού τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την ανυπαρξία έργου στο Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού ανέδειξε ακριβώς και με στοιχεία αυτή την κατάσταση. Ο κ .Ντηνιακός δεν μπόρεσε να απολογηθεί, ούτε να αρθρώσει λέξη για το 1.200.000 Ευρώ που πήρε για το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και για το 1.500.000 Ευρώ επιπλέον επιχορηγήσεις από τους ΚΑΠ και άλλους πόρους, που αντί να γίνουν υπηρεσίες και έργα για τους κατοίκους, δόθηκαν «δωράκια» σε εργολάβους και εταιρείες μελετών, δόθηκαν για φιέστες και φωτογραφήσεις του «μεγάλου άρχοντα».

Βρήκε λοιπόν ευκαιρία με ψέματα και συκοφαντίες για μια ακόμα φορά να προσπαθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι αυτονόητο ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την ολοκλήρωση της βεβαίωσης του ποσού θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην είσπραξή του, ανεξάρτητα από τις πολύχρονες νομικές και δικαστικές διαδικασίες και εμπόδια που θα επικαλεστούν και θα βάλουν τα ΕΛΠΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button