ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αγωνιστών

Ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο Δήμος Καισαριανής οργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου για να τιμήσουν τους 200 αντιστασιακούς αγωνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα, ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα.

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 28 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Όροι συμμετοχής: Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών. Οι δρομείς θα συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

Διαδρομή: Η συνολική διαδρομή είναι 14.2 χλμ. Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου «Μπλοκ 15» θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Χίου – Στρ. Καραΐσκάκη – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Ασωμάτων – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας – Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου – Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου – Ευφρονίου – Υμηττού – Λεωφ, Πανιωνίου – Ηρώων Σκοπευτηρίου.– Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

Σε όλη τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού.

1. Ιερά Οδός & Θηβών
2. Γεωπονική
3. Βασιλίσσης Σοφίας (Σταθμός Μετρό)

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό εντός του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς».

Δήλωση συμμετοχής:
Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.
Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και αποστείλετε την:
e- mail: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: Χαϊδάρι: 2132047376 / 2132047354

Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας. Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Η συμμετοχή σας συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αγωνιστών 2
Λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αγωνιστών 4

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button