ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυβερνητική δέσμευση για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα έλθουν άλλοι πρόσφυγες στο hot spot του Χαϊδαρίου, μετά την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών περί του αντιθέτου, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών. 

Απαντώντας σε επιστολή του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού προς το υπουργείο μετανάστευσης, ο Ειδικός Γραμματέας του δηλώνει ότι «δεν υπάρχει οποιοσδήποτε προγραμματισμός για την μεταφορά επιπλέον ατόμων στη Δομή». Επίσης ελήφθησαν μέτρα για τον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στο Κέντρο Φιλοξενίας, λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Κυβερνητική δέσμευση για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά 3ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»

Να μην αυξηθούν κι άλλο οι φιλοξενούμενοι στο hotspot του Σκαραμαγκά έχει ζητήσει ήδη, με επιστολή του από τις 18 Μαρτίου προς τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των ΜΜΕ ότι προγραμματίζεται και νέα άφιξη μεταναστών και προσφύγων στον Σκαραμαγκά. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξηγεί ότι είναι απόλυτα αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που θα υποβαθμίσει τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των φιλοξενούμενων στο hotspot αλλά επίσης θα επιβαρύνει με πολλούς τρόπους τον Δήμο και την πόλη του Χαϊδαρίου.

Είχε προηγηθεί άλλη επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό, στις 16 Μαρτίου, με την οποία ζητούσε περιορισμό των μετακινήσεων από το hotspot για λόγους πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως τελικά και αποφάσισε η κυβέρνηση.

Στην τελευταία επιστολή του Δημάρχου απάντησε εκ μέρους του Υπουργού ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου, με τον οποίο υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου. Στην γραπτή απάντηση του ο κ. Κωνσταντίνου ενημερώνει επίσημα ότι στην Δομή του Σκαραμαγκά φιλοξενούνται σήμερα 2385 άτομα και ότι «δεν υπάρχει οποιοσδήποτε προγραμματισμός για την μεταφορά επιπλέον ατόμων στη Δομή».

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου εκφράζει την ικανοποίηση του για την σαφή δέσμευση του Υπουργείου σε απάντηση της επιστολής του Δήμου. Δίνεται έτσι απάντηση και στη σύγχυση που είχαν δημιουργήσει δημοσιεύματα περί δήθεν νέας Δομής στο Σκαραμαγκά, ενώ στην πραγματικότητα έγιναν μόνον διοικητικές αλλαγές στην ήδη υπάρχουσα. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Θα παραμείνουμε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και με τον Διοικητή της Δομής στον Σκαραμαγκά, για την έγκαιρη επισήμανση και την αποτροπή κάθε αρνητικής εξέλιξης για την πόλη.

Παράλληλα, ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητά επιτακτικά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς δηλαδή α) την Πολιτική Προστασία και β) την Ελληνική Αστυνομία την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των φιλοξενούμενων στην Δομή του Σκαραμαγκά όσο διαρκεί η επιδημία του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ:

https://xaidarisimera.gr/den-dimioyrgeitai-nea-domi-prosfygon-ston-skaramagka-den-mporoyn-na-kykloforoyn-eleythera/

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button