ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυκλοφοριακό Δάσους: “Μία πρόταση που “θάφτηκε” μετ’ επαίνων”


Στις 17/03/2017 συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάσους Χαϊδαρίου, όπου ήμουν μέλος και εγώ. Την ιδία εκείνη ημέρα βάλαμε τα δέκα πρώτα αιτήματα προς διεκδίκηση από το Δήμο μας και την Δημοτική Αρχή. Πρώτο και κυριότερο αίτημα το κυκλοφοριακό.

γράφει ο Γιώργος Χανιωτάκης

“Ελάτε στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Μετά από συζητήσεις με τον Δήμαρχο, καταλήξαμε σε συγκεκριμένη πρόταση την οποία μάλιστα έγραψε ο Δήμαρχος στο ημερήσιο μπλοκ του. Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο τι έπρεπε να κάνουμε εμείς σαν σύλλογος. Μας απάντησε ότι έπρεπε να υποβάλουμε γραπτό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) για να παρθεί απόφαση.

Μετά από αυτό για να διευκολύνουμε και εμάς και την δημοτική αρχή, ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις κάθε μια ξεχωριστά. Πήραμε
θετική απάντηση από όλες.

Κατόπιν αφού συντάξαμε γραπτώς την πρότασή μας με κάθε λεπτομέρεια, την καταθέσαμε προς το Δ.Σ. (αρ. πρ. 14805, 31/05/2017). Ενημερώσαμε συγχρόνως και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κο Παντελάρο

Μετά από αυτό έγιναν πολλές οχλήσεις προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο, από τον Πρόεδρο του συλλόγου μας κο Πλιάτσικα, την Αντιπρόεδρο κα Δρίκου και εμένα προσωπικά. Τελικά καταφέραμε ΕΝΑ χρόνο αργότερα να έρθει το θέμα (Κυκλοφοριακό Δάσους) στο Δ.Σ., στις 15/05/2018.

Έκανα λοιπόν προς όλες τις παρατάξεις (και ήταν όλες παρούσες) ανάλυση της πρότασης του συλλόγου μας, επί 2 ώρες και πλέον, σημείο προς σημείο. Παρέθεσα χάρτες που είχα φτιάξει σχεδόν για κάθε παράταξη και μεγενθυμένες φωτογραφίες (όλα με προσωπικά μου έξοδα).

Όλοι σύμφωνοι

Μετά την ανάλυση έλαβαν τον λόγο όλες οι παρατάξεις, χωρίς να έχουν ουσιαστικά καμία αντίρρηση. Με ευχαρίστησαν όλοι για τη δουλειά που είχα κάνει, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Μάλιστα μου ζήτησε να του παραχωρήσω όλα τα στοιχεία που είχα.

Εκεί που περιμέναμε όλοι να ψηφιστεί η πρόταση, λαμβάνει τον λόγο ο Δήμαρχος και παρακαλεί τον σύλλογο και τις παρατάξεις ότι θα ήθελε να δει όλες τις λεπτομέρειες και να φέρει την πρόταση για ψήφιση στο επόμενο Δ.Σ. Πρόταση που όλοι αποδέχτηκαν. Όλα αυτά που γράφω για το Δ.Σ. τις συγκεκριμένης ημερομηνίας 15/05/2018 μπορεί ο καθένας να τα βρει από τα πρακτικά του Δ.Σ. του Δήμου μας.

Έπειτα από την ημέρα αυτή δεν έφερε ποτέ ο κύριος Δήμαρχος την πρόταση στο Δ.Σ. Παρά μόνο για ξεκάρφωμα και κοροϊδία το έφερε στις 10/08/2018 (Αύγουστος), που όλοι έλειπαν. Βέβαια αποσύρθηκε, με την υπόσχεση σε εμένα του κου Παντελάρου να βάλει το θέμα τον Σεπτέμβριο.

Πράγμα που δεν έγινε ποτέ παρόλες τις παραινέσεις του συλλόγου και τις δικές μου προσωπικά.

“Έχουν αντίρρηση οι υπηρεσίες”

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την κατάθεση της πρότασής μας στον Δήμο και γίνονται πάλι εκλογές στο Σύλλογο, όπου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνω θέση στην εξελεγκτική επιτροπή του συλλόγου.

Αποφασίζω λοιπόν περισσότερο ως πολίτης αυτής της πόλης και ειδικότερα του Δάσους και όχι σαν εκπρόσωπος του συλλόγου να παρευρεθώ τον Απρίλιο του 2019 στο Δ.Σ.

Όταν μου έδωσαν τον λόγο, ρώτησα τον κύριο Δήμαρχο για ποιο λόγο δεν φέρνει την πρόταση του συλλόγου στο Δ.Σ. και μας κοροϊδεύει επί δυο χρόνια, λαμβάνοντας την εξής απάντηση, άκουσον άκουσον: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”.

Εδώ έχω τα εξής ερωτήματα:
1. Ποιος διοικεί τον Δήμο κύριε Δήμαρχε; Οι Υπηρεσίες του ή η Δημοτική Αρχή; Και αν είναι οι Υπηρεσίες, γιατί να γίνονται εκλογές;

2. Τις αντιρρήσεις των Υπηρεσιών κύριε Δήμαρχε τις μάθατε την ημέρα του Δ.Σ. τον Απρίλιο του 2019; Και αν τις γνωρίζατε νωρίτερα, γιατί δεν καλέσατε τον σύλλογο να τον ενημερώσετε;
3. Μήπως με την πρότασή του ο σύλλογος έθιξε τα προσωπικά συμφέροντα κάποιου ή κάποιων;

Εγώ προσωπικά κύριε Δήμαρχε σας βγάζω το καπέλο και σας παραδέχομαι ότι δεν παρεκκλίνατε καθόλου από τις εντολές του Περισσού, οι οποίες λένε ότι “για όλα φταίει το κράτος και η κυβέρνηση και εμείς δεν κάνουμε τίποτα παρόλο που μπορούμε, για να έχουμε να φωνάζουμε”. Έτσι λοιπόν και εσείς κύριε Δήμαρχε, τα πέντε χρόνια που διοικήσατε τον Δήμο μας κάνατε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Με πολύ αγάπη ο πρώην φίλος σας,
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εδώ οι προτάσεις του Συλλόγου Δάσους: – 5 προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δάσους.        Ακόμη:Κυκλοφοριακό στο Χαϊδάρι. Ως πότε θα το συζητάμε;,          – Φτάνει η Γ. Παπανδρέου για έξοδος του Δάσους; – Είναι κατάλληλη η Σατωβριάνδου;

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button